Днес ще ви представим една рецепта за пилешко месо, приготвено със спанак и киноа.
Необходими продукти:
1 чаша киноа
1 супена лъжица зехтин
2 големи обезкостени пилешки гърди
сол
черен пипер
1 супена лъжица масло
2 скилидки чесън
1 средно голяма глава лук
1/2 чаша сметана за готвене
1 чаша пилешки бульон
2 чаши чедър
200 грама спанак, нарязан
2 супени лъжици магданоз, нарязан
Начин на приготвяне:
Пригответе киноата според указанията на опаковката.
Междувременно, в голям тиган разтопете маслото. Поръсете месото със сол и черен пипер и след това го запържете до златисто от двете страни.
Извадете пилето от тигана и го оставете на страни. Добавете зехтина, чесъна и лука и пържете, докато омекнат. Добавете сметаната и пилешкото месо. След това добавете и сиренето и спанака, както и бульона. Разбъркайте всичко, покрийте тигана и оставете да къкри няколко минути, докато се разтопи сиренето.
Гарнирайте с магданоз и сервирайте топло.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |