Няколко дни преди Хелоуин, какво ще кажете да хапнем за вечеря една успокояваща есенна супа с тиква? С наближаването на Хелоуин, в разгара на есента, се засилва и желанието ни за свежи рецепти със сезонни зеленчуци. Нека се потопим в духа на сезона, а и на наближаващия празник Хелоуин с една страхотна тиквена супа. Тя ще осигури допълнително енергия с множеството здравословни съставки, способни да подсилят имунитета! Необходими продукти: (за 4 души): 1 глава бял лук 1 скилидка чесън 3 с.л. при зехтин 1 см обелен пресен джинджифил 1/2 стрък розмарин 1 тиква 2 моркова 700 мл вода 80 мл кокосово мляко Сол, черен пипер Топинги: мак и/или черен сусам
Начин на приготвяне:
Накълцайте лука, чесъна и джинджифила. Поръсете ги със струйка зехтин в тенджера. Добавете билките и оставете да покафенее за 1 до 2 минути.
Обелете, измийте и нарежете зеленчуците на кубчета. Добавете ги към чесъна, лука и джинджифила, запържете, посолете.
Добавете водата и след като тиквата се свари, разбъркайте и налейте кокосовото мляко. Разбъркайте всичко отново до получаване на гладка супа. Сервирайте в купички, поръсени с мак или черен сусам.
0 | 0 |