Боршът е много вкусна супа, която има доста варианти. Ето един от тях:
Необходими продукти:
1 с. л. масло
1 с. л. зехтин
1 средно голяма глава лук, нарязан
2 средно големи моркова, нарязани
2 стръка целина, нарязана
2 скилидки чесън
1/2 ч. л. червен пипер
1/2 ч. л. семена от ким
500 гр. цвекло, обелено и нарязано
1 голям картоф, обелен и нарязан
2 броя дафинов лист
1/2 зеле, нарязано
сол
черен пипер
1/4 ч. копър, нарязан
сок от 1/2 лимон
заквасена сметана, за сервиране
Начин на приготвяне:
В голяма тенджера загрейте маслото и зехтина.
Добавете морковите, лука и целината.
Гответе, докато омекнат, около 6 минути.
Добавете чесъна, червения пипер и семената от ким. Оставете за около 1 минута.
Добавете 6 чаши вода, цвеклото, картофите и дафиновия лист. Оставете да заври, след което намалете топлината и оставете да къкри около 15 минути.
След това добавете зелето, сол и черен пипер и варете, докато зеленчуците омекнат.
Изключете котлона и добавете лимоновия сок и копъра. Извадете дафиновия лист, добавете още сол, ако е необходимо и сервирайте със заквасена сметана.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
1 | 0 |