Днес ще Ви представим една много популярна супа, традиционна не само за френската кухня, а станала интернационална, а именно френска лучена супа.
Нужни са Ви:
- 75 грама чисто масло
- 1 голяма глава лук, нарязана на тънки кръгчета
- 2 супени лъжици брашно
- 1/2 супена лъжица сол
- 1/2 супена лъжица смлян черен пипер
- 1 литър телешки бульон
- 6 филийки от френска франзела с дебелина 1,5 см.
- скилидка чесън
- 75 грама ситно нарязан пармезан
В средно голяма тенджера разтопете маслото и добавете и лука. Запържете, докато той придобие златист цвят. След това добавете брашното, пипера и солта. Накрая добавете бульона и оставете супа да ври.
През това време включете скаратa и сложете резенчетата франзела, които предварително сте натъркали с чесън. Запечете ги до получаване на златист цвят.
Сипете супата в купа, отгоре сложете препеченото кръгче франзела и поръсете с пармезан.
Bon appétit!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
2 | 0 |