Вкусна италианска супа с кале и бял боб

Вижте рецептата

Вкусна италианска супа с кале и бял боб

Тази италианска супа е богата на витамини, благодарение на зеленчуците, които съдържа и в същото време изключително вкусна. Тъй като тя съдържа доста продукти и може би не всеки ще я хареса може леко да се промени, за да се хареса на всеки вкус.

Нужни продукти:

  • 1 ½ супена лъжица зехтин
  • 1 глава лук, нарязан на ситно
  • 2 средно големи моркова, обелени и нарязани на ситно
  • 2 средно големи стръка целина, нарязани на ситно
  • сол
  • 1 супена лъжица смлян розмарин
  • 2 супени лъжици доматено пюре
  • 2 големи скилидки чесън, обелени и нарязани на ситно
  • 5 кубчета пилешки бульон
  • 2 консерви бял боб, изцеден
  • 1 връзка кале(къдраво зеле), нарязано
  • 1 парче пармезан
  • Колбас, нарязан на парчета, колкото една хапка
  • 2-3 лъжици оцет
  • черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Загрейте 1 лъжица зехтина в средно голяма тенджера. Добавете лука, морковите, целината, розмарина и няколко щипки сол. Оставете продуктите на котлона, но не спирайте да бъркате. Когато зеленчуците омекнат, добавете доматеното пюре и чесъна. Продължавайте да варите. Добавете бульона и пармезана и оставете да къкри около 15 минути.

2.Междувременно загрейте останалата част от зехтина в друг съд и прибавете колбаса. Пържете на слаб огън, докато покафенее.

3.Прибавете калето в супата и я оставете да заври. След това добавете колбаса и боба и оставете тенджерата на котлона още 5 минути. Разбъркайте и прибавете оцет, черен пипер и сол.

4.Супата е готова, сервирайте в панички и украсете с пармезан.

Добър апетит! 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay