Тази италианска супа е богата на витамини, благодарение на зеленчуците, които съдържа и в същото време изключително вкусна. Тъй като тя съдържа доста продукти и може би не всеки ще я хареса може леко да се промени, за да се хареса на всеки вкус.
Нужни продукти:
- 1 ½ супена лъжица зехтин
- 1 глава лук, нарязан на ситно
- 2 средно големи моркова, обелени и нарязани на ситно
- 2 средно големи стръка целина, нарязани на ситно
- сол
- 1 супена лъжица смлян розмарин
- 2 супени лъжици доматено пюре
- 2 големи скилидки чесън, обелени и нарязани на ситно
- 5 кубчета пилешки бульон
- 2 консерви бял боб, изцеден
- 1 връзка кале(къдраво зеле), нарязано
- 1 парче пармезан
- Колбас, нарязан на парчета, колкото една хапка
- 2-3 лъжици оцет
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Загрейте 1 лъжица зехтина в средно голяма тенджера. Добавете лука, морковите, целината, розмарина и няколко щипки сол. Оставете продуктите на котлона, но не спирайте да бъркате. Когато зеленчуците омекнат, добавете доматеното пюре и чесъна. Продължавайте да варите. Добавете бульона и пармезана и оставете да къкри около 15 минути.
2.Междувременно загрейте останалата част от зехтина в друг съд и прибавете колбаса. Пържете на слаб огън, докато покафенее.
3.Прибавете калето в супата и я оставете да заври. След това добавете колбаса и боба и оставете тенджерата на котлона още 5 минути. Разбъркайте и прибавете оцет, черен пипер и сол.
4.Супата е готова, сервирайте в панички и украсете с пармезан.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
1 | 0 |