Сухи клепачи? Ето лечението

Сухи клепачи? Ето лечението

Сухата кожа ви отблъсква и това не е новина. Но когато се появи на една от най-чувствителните области на кожата, може да изглежда още по-притеснително. Чували ли сте някога за сухи клепачи?

Едва ли знаете, но кожата на клепачите е с 80% по-тънка от тази на останалата част от тялото. И така, тя е малко по-уязвима и лесно се дразни. Ако смятате, че си имате работа със сухи или белещи се клепачи, ето както трябва да знаете и как може да се справите с проблема.

Какво причинява сухотата на клепачите? Причините могат да бъдат няколко. Те включват състояния на кожата, стрес и цялостно здраве. Но когато става въпрос за най-често срещаните опасения, това може да са сезонни промени като студено и сухо време. Друга причина могат да бъдат алергени и дразнители, които предизвикват екзема или възпалена кожа. Общи виновници за това могат да бъдат грим, парфюмни капчици, лак за нокти или дори прашец.

Как да решите проблема? Първо и най-важно, спрете да прилагате продуктите, които смятате, че изсушават клепачите ви. Временно трябва да избягвате очни кремове и грим за очите, за да не позволите състоянието да се влоши. Заменете обичайните си продукти с нежни, хидратиращи и успокояващи продукти. Търсете продукти, специално създадени за чувствителна кожа, без аромати и хипоалергени.

Състоянието е поправимо. Съвсем нормално е да имате сухи клепачи и те могат да се появят без предупреждение. Но за щастие проблемът е лечим. Ключът към лека е да поддържате продукти с възможно най-прост състав. Ако проблемът продължава или се задълбочава, обърнете се към дерматолог.

Но в повечето случаи трябва да лекувате и предотвратявате обриви в бъдеще, като просто избирате внимателно продуктите си, за да успокоите възпалението и да хидратирате сухите участъци.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay