Pet Shop Boys композират музиката за балет по Андерсен

"Момчетата от зоо магазина" са отново на сцената

Pet Shop Boys композират музиката за балет по Андерсен

Помните ли ги? Британското дуо Pet Shop Boys направиха революция през 90-те години на миналия век, а сега се завръщат с ново амплоа и нови цели. "Момчетата от зоо магазина" са насочили таланта си към създаването на много различен от техния стил музика - класическият.

Въпреки че бандата винаги е имала афинитет към оркестралното звучене, това е техният първи опит в композирането на класическа музика - мелодиите са за балет по приказката на Ханс Кристиан Андерсен "Най-невероятното”.

Нийл Тенант и Крис Лоуи имат 22 хита в "Топ 10", три награди
BRIT и продадени над 100 милиона записа по целия свят. И двамата обаче са на мнение, че музиката за балет е най-логичното продължение на тяхното 30-годишно сътрудничество.

Pet Shop Boys работят заедно с хореографа Хавиер Де Фрутос и сценариста Матю Дънстър, а в постановката ще участва звездата от Кралския балет Иван Путров. Именно той запалва музикантите по идеята да създадат музиката за представлението - в началото той им дал да напишат кратък рефрен, но в последствие двамата от Pet Shop Boys решили, че ще се заемат с цялостното звучене на пиесата. Тя ще бъде представена от 16 балетисти и оркестър от 26 инструмента.

Официалната премиера на "Най-невероятното" ще бъде на 22 март. Балетът ще се играе до 26 март и ще бъде издаден от EMI.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay