4 съвета за безпроблемно пробиване на ушите на бебе

Ето как да поставите обици на бебчето си, без да имате проблеми след това

4 съвета за безпроблемно пробиване на ушите на бебе

Много родители предпочитат да пробият ушите на дъщерите си възможно най-рано. Вероятно защото децата не разбират какво се случва, когато са толкова малки и няма да ги е страх. Може би има и други причини, но най-важното е да сте решили да пробивате ушите на детето си, това да се случи по възможно най-лесния начин и да нямате проблеми след това. Ето 4 съвета за това как това действие да се случи по най-безпроблемния начин.

  1. Консултирайте се с педиатъра

    Преди да предприемете това действие, задължително се консултирайте с педиатъра. Той най-добре може да прецени дали е разумно или не. Лекарят познава детето ви и ще може да прецени дали ушите му са достатъчно големи за обици, какви ваксини са необходими преди поставянето на обиците, дали има достатъчно здрав имунитет и т.н.

  2. По-рано или по-късно?

    Някои хора пробиват ушите на бебетата си, когато са на 2-3 месеца, защото не ги боли и не пипат ушите си, затова няма опасност от инфекции. Когато децата станат на 5-6- годинки, обаче, едва ли ще разберат, че не трябва да пипат новите си обици, така че не е най-подходящата възраст за пробиване на уши. Нашият съвет е или да пробиете ушите на детето, когато е много мъничко, или да изчакате да стане тийнейджър и да вземе това решение само.

  3. Пробийте двете уши едновременно

    Най-добрият вариант е двама души да пробият двете уши едновременно. Докато детето разбере, че го боли, всичко ще е свършило.

  4. Следете за някакви реакции

    След като обиците са факт, трябва много внимателно да следите за някакви алергични реакции. Някои хора са алергични към различни метали, затова има голяма вероятност детето да получи алергична реакция. Освен това трябва много внимателно да почиствате дупките, да въртите обиците и да правите всичко необходимо, за да избегнете инфекция.

    Няма правилен или грешен начин или подходяща възраст. Това е въпрос на личен избор. Но ако сте решили да го направите, тези съвети ще са ви полезни.   

    Станете част от Jenite.bg във Facebook!

4 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay