4 храни за справяне с подутия стомах

Научете как да се справите с неприятното подуване

4 храни за справяне с подутия стомах

Подутият стомах е неизбежно явление при жените, което обаче е крайно некомфортно и неприятно. Много често може напълно да съсипе почивката ви или да развали настроението ви, защото чувството на неудобство и подпухналост е омразно за всяка жена.

Важно да знаете как да се справяте с подутия стомах, за да сте сигурни, че ще се чувствате комфортно във всяка една ситуация.

Следният списък от 4 храни и напитки съдържа всички онези вещества, които ще ви помогнат да се справите с подуването преди да е станало сериозно и да се е появила болка.

Чай от мента
Ментата успокоява бушуващия стомах и помага за по-бързото храносмилане. Много често коремът се подува именно в резултат на забавяне на метаболизма, което довежда до остри болки. Чаят от мента е препоръчван от диетолозите, защото намалява апетита и създава чувство на ситост след хранене. Препоръчително е да пиете поне две чаши чай от мента - студен или топъл - сутрин и вечер. Вкусът му не се харесва на всеки, но е важно да помните колко е полезен.

Ананас
Ананасът е беден на калории, но богат на фибри, витамини и вода. Известен е с това, че създава усещане за ситост и по този начин помага да се справите с преяждането. По-малко познат е фактът, че в ананаса се съдържа ензима бромелаин, който спомага за усвояването на протеините и забързва храносмилателния процес. За препоръчване е ананасът да не се приема под формата на сок, защото в съчетание с консервантите и подсладителите, които производителите добавят в соковете, може да има обратен ефект.

Черен шоколад
Черният шоколад е богат на антиоксиданти, които помагат за отпускането на нервите и подобряването на циркулацията на кръвта. Шоколадът с над 70% съдържание на какао намаля апетита и създава чувство за ситост.

Банан
Макар и висококалоричен, бананът може да ви помогне да се справите с подутия корем. Плодът е известен с това, че оставя усещане за ситост, защото има хранителната стойност на две филийки хляб, но е много по-полезен. Консумацията на един банан между храненията може да ви помогне да се справите с нездравословните малки хапвания.

За още полезни съвети, станете част от Jenite.bg във Facebook!

15 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay