Подобрете здравето и настроението си с помощта на домашна ароматерапия

Вижте кои аромати имат вълшебни свойства

Подобрете здравето и настроението си с помощта на домашна ароматерапия

Ароматерапията е един от най-простите методи за лечение и отпускане на тялото и духа. Тя може да се използва като средство за справяне с най-различни проблеми - физически или психически.

Различните миризми могат да ви накарат да се почувствате по-добре и да подобрят настроението ви. Всичко, от което се нуждаете, е да се сдобиете с тези аромати под формата на етерични масла и да разберете какво могат да направят те за вас.

Днес ви представяме едни от най-полезните етерични масла и силата на техните аромати.

1. Канела за по-добър баланс
Изследователи са установили, че ароматът на канелата подобрява общия баланс на тялото и организма. Тя може да подобри моторните способности на организма ви и да ви направи по-внимателни и съсредоточени. Канелата стимулира централната нервна система и подобрява нейното състояние.

Подобрете здравето и настроението си с помощта на домашна ароматерапия

2. Лимон за добро настроение
Ароматът на цитрусов плод може да направи драстична промяна в нечие настроение. Лимоновото етерично масло спомага за засилване на имунната система, регулира нивото на хормоните и намалява риска от депресии.

3. Жасмин за по-пълноценен сън
Ако сутрин се чувствате изморени, а не отпочинали, то или не спите достатъчно, или не спите качествено. В случай че спите в стая, която ухае на жасмин, сънят ви ще се подобри и ще се чувствате много по-бодри на сутринта.

4. Бадеми за успокоение на болката
Ароматът на бадемово масло може да облекчи болката. Изследвания показват, че болката намалява с 38%, когато вдишваме приятен аромат като този на бадемовото масло. Оказва се още, че това правило действа повече при жените, отколкото при мъжете. Бадемовото масло подобрява мъжкото настроение, но не намалява болката на силния пол.

Подобрете здравето и настроението си с помощта на домашна ароматерапия

5. Черен пипер, за да откажете цигарите
Вдишайте малко етерично масло от подправката и ще спре да ви се пуши. Проучване показва, че ароматът на това масло създава същото "изгарящо” чувство като при пушенето на цигари. Като залъгвате организма си като вдишвате от маслото, вместо от дима, ще ви бъде по-лесно да откажете цигарите.

6. Рози за приятни сънища
Време е да наградите себе си за свършената работа през деня с един букет от рози. Розовото масло ще ви отпусне и ще ви снабди с хормона на щастието. Дръжте маслото близо до леглото си и мажете китките си с него преди лягане. Спокойният и приятен сън ще ви бъде гарантиран.

За още полезни статии, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

2 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay