Полезни навици, които ще ви направят по-продуктивни

Полезни навици, които ще ви направят по-продуктивни

Обстановката, в която живеем е изключително стресираща. Има дни, в които се чувстваме толкова изтощени в емоционален план, че ни се ще да с скрием под одеялото и да не правим нищо. Но добре знаем, че задачите ни зоват и трябва да се стегнем и да посрещнем деня с усмивка.

Как да се научим да бъдем продуктивни, след като негативните емоции са ни погълнали изцяло? Ние ще ви покажем!

Забравете за телефона рано сутрин

Навикът да преглеждаме социалните си мрежи още с отварянето на очите се оказва доста вреден. Огромният поток от информация и съобщенията от предната вечер са склонни да ни стресират, затова не е добра идея да се сблъскваме с тях от сутринта. Вместо това станете бавно от леглото си, разтегнете се, дайте си няколко минути, в които да се настроите за предстоящия ден. След като станете оправете леглото си. По този начин ще сте изпълнили първата си мисия за деня.

Тренировка

Леките упражнения ни тонизират и ни изпълват с енергия, която е от жизнена необходимост, когато сме потиснати. Не пропускайте тренировката, защото тя създава дисциплина, която ви е нужна, за да съберете сили да изпълните задачите си за деня.

Сутрешна рутина

Дългият душ ни помага да се отпуснем и да помогнем на съзнанието ни да си почине. Не пропускайте да отделите малко време, в което да си обърнете внимание.

Определете си ден за почистване

Когато сме тъжни и потиснати сме склонни да занемаряваме жилището си. Затова просто определяме един ден от седмицата, в който задължаваме самите себе си да почистим пода, да избършем повърхностите от прах и да подредим отрупаните шкафове. Не е за вярване колко удовлетворени ни карат да се чувстваме добре спретнатите кътчета от дома ни.

Декорирайте

Тук не говорим за фигурки, които да събират прах по етажерките ви и да ви натоварват допълнително. Свежите цветя във ваза са идеалните детайли в интериора, които ще приповдигнат настроението ви и ще внесат свежест у дома.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay