Проучване установи, че клавиатурата е по-мръсна от тоалетната: Ето как да я почистите правилно!

Вашата тоалетна седалка определено не е най-мръсното нещо във вашето домакинство, но ще бъдете изненадани (или по-скоро отвратени) да разберете, че това всъщност е вашата клавиатура... Ето как трябва да я поддържате чиста.

Проучване установи, че клавиатурата е по-мръсна от тоалетната: Ето как да я почистите правилно!
Pexels

Когато става въпрос за поддържане на личните ни пространства чисти, ние сме склонни да се съсредоточим върху тоалетната, кухнята и банята. Но има много неща и места, които не мислим да почистим, които всъщност натрупват много мръсотия и бактерии.

Трябва да обръщате особено внимание на редовното почистване на клавиатурата, особено ако имате домашни любимци или я споделяте с други хора.

Клавиатурите съдържат 400 пъти повече бактерии

Клавиатурите са значителни източници на замърсяване, тъй като събират множество микроорганизми като болестотворни бактерии, според WebMD. Има някои интересни проучвания, които са направени по този въпрос, като едно предполага, че споделените клавиатури са склонни да имат повече бактерии, отколкото тези за лична употреба.

Средният работен плот има 400 пъти повече бактерии от средната тоалетна седалка. Същото проучване, цитирано в статия в Националния център за здравни изследвания (NCHR), установи, че бюрата на жените са склонни да съдържат повече бактерии от мъжете. Повечето от бактериите, открити от изследователите, са видовете, които обикновено живеят върху хората - по кожата, в устата и носа.

Как да почистите клавиатурата си, без да премахвате клавишите

Препоръчително е да миете ръцете си преди и след използване на клавиатурата, за да я поддържате чиста. Въпреки това, понякога трябва да направите цялостно почистване, за да се отървете от бактериите, които могат да бъдат вредни за вас. Ето начини за почистване на клавиатурата:

  1. Изключете компютъра.
  2. Обърнете клавиатурата с главата надолу, за да изпразните боклуците, заседнали между клавишите. Ако използвате прахосмукачка, която изкарва въздух, трябва да я използвате в този момент, за да издухате отломки между бутоните.
  3. Навлажнете памучен тампон с вода или спирт. Уверете се, че е влажна, а не мокра. Използвайте го, за да почистите между клавишите.
  4. Навлажнете кърпа без власинки с избрания от вас почистващ препарат. Отново се уверете, че е влажна, а не мокра. Избършете останалата част от клавиатурата с кърпата.
0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay