Храните, които ни спасяват от главоболието!

Време е да спрем да се тъпчем с хапчета и да погледнем към кухнята

Храните, които ни спасяват от главоболието!

Когато главоболието ни удари с пълна сила, тичаме към аптечката у дома и вземаме хапче. Ние обаче ще ви предложим друг начин за справяне с проблема. Знаете ли, че има определени храни, които се борят с болките в главата? Те успокояват и облекчават състоянието ви, без да се налага да вземате лекарства. Днес ще ви изброим кои са те и по какъв начин помагат срещу болката. Нищо не ви пречи да опитате, за да успеете да ограничите приема на медикаменти. Ето и кои са те!

Печен картоф

Ако случайно сте препили и имате чувството, че главата ви след малко ще се взриви, пробвайте да хапнете печен картоф. Алкохолът е диоретик, който води до обезводняване и загуба на калий. Точно затова храни богати на калий помагат срещу махмурлука и болките в главата, причинени от него. Оказва се, че той има високо съдържание именно в печения картоф. Той обаче трябва да бъде с обелката си и цял.

Храните, които ни спасяват от главоболието!

Диня

Дехидратацията е основна причина за появата на главоболие. Така, че вместо да се тъпчете с хапчета, помислете каква храна може да погълнете, която е богата на вода. Всички знаем, че динята е един от най-течните плодове. Именно поради тази причина, тя може да се справи с проблема. Естествената вода в плодовете и зеленчуците съдържа важни минерали като магнезий, които както вече казахме са ключови при борбата с главоболието.

Храните, които ни спасяват от главоболието!

Пълнозърнест хляб

Ако спазвате диета с ниско съдържание на въглехидрати, може да страдате от главоболие. Чрез нея се намалява съдържанието на гликогена, който е основен източник на енергия за мозъка. Това от своя страна води до изчерпване на течностите в организма, за които вече казахме, че са от много голямо значение. Пълнозърнестият хляб е добро решение в този случай. Овесените ядки, плодовете и киселото мляко също.

Храните, които ни спасяват от главоболието!

Бадеми

Според скорошно проучване, магнезият в бадемите може да предпази от главоболие чрез помощ за кръвоносните съдове. Страдащите от мигрена може да изпитат облекчение, като следват диета богата на магнезий. Консумирайте банани, сушени кайсии, авокадо, бадеми, кашу, кафяв ориз, бобови растения и семена.

Храните, които ни спасяват от главоболието!

Кисело мляко

Мозъкът на човек се нуждае от калций, за да може да функционира нормално. Следователно главоболието ви може да е причинено от неговата липса. Затова може да наблегнете на храни, богати на калций като киселото мляко. Да не говорим колко добре действа то на стомаха и червата. Да не забравяме, че киселото мляко е естествен пробиотик.

Храните, които ни спасяват от главоболието!

Салата от спанак

Любимата храна на Попай Моряка и негов най-важен източник на сила, може да се окаже и вашето средство срещу главоболието. Доказано е, че той намалява кръвното налягане и предотвратява махмурлук. Опитайте се да замените марулята със спанака за вашата салата. Смесете спанак, кубчета диня, сушени кайсии, орехи или бадеми и овкусете с малинов оцет.

Сусам

Малките семенца сусам са богати на витамин Е, който стабилизира нивата на естроген по време на менструален цикъл, от който може да получите главоболие. Сусамът помага и за кръвообращението, което също се бори с неприятната болка. И той е сред храните, богати на магнезий.

Ако статията ви е харесала, станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay