Сънувате, че сте бременна? Ето какво означава

Сънувате, че сте бременна? Ето какво означава
Pexels

Независимо дали правите опити за забременяване или смятате, че не сте готови да имате деца, сънищата, свързани с бременност могат да предизвикат много различни емоции. Имайте предвид, че сънищата не са непременно някаква индикация за това, което предстои. Всъщност сънищата за бременност могат да бъдат за нещо съвсем друго.

Има различни подходи за анализ на сънищата, които могат да ви помогнат да стигнете до истинското им значение. Повечето учени вярват, че сънуването е свързано с консолидирането на паметта и сънищата са начинът на мозъкът да се организира. А някои вярват, че сънищата са изпълнени със смисъл, послания и символи. Но тълкуването на сънищата не е точна наука. 

Ако напоследък често сънувате, че сте бременна, ето на какво може да се дължи това:

1. Надявате се скоро да забременеете

За някои хора сънищата за бременност са свързани с факта, че човекът мисли много за бебе в момента.

Това вероятно не е изненадващо: ако някоя жена отчаяно иска да е бременна, сънищата за бременност са желанията ѝ, които се разиграват в света на сънища. Разбира се, ако сте на такъв етап от живота си, вероятно сънищата за бременност няма да ви изплашат, но могат да ви накарат да се почувствате обезсърчени или потиснати, ако това не се случва извън сънищата ви.

2. Имате страх от забременяване в момента

По-объркващият сценарий е, когато сънувате, че носите дете (или че имате положителен тест за бременност, може би), но не сте готови да мислите за бебе. Или може би вече имате деца и определено не искате повече. В тези случаи страхът от бременност или безпокойството за нея може да означава, че темата е в ума ви до известна степен, така че може да си я представите в съня си. 

3. Нещо в живота ви предизвика спомен за минала бременност

Тези сънища може също да са свързани със случайни спомени за минала бременност, ваша собствена или нечия друга. Ако мечтаете да сте бременна и сте била бременна в даден момент от живота си, има голям шанс нещо през деня ви да ви е напомнило за този период. Да кажем, че сте имали гадене по време на първата си бременност: всеки път, когато почувствате леко гадене през деня, това е шанс за мозъка ви да си спомни за периода на бременността и да сънувате, че сте бременна след това.

Подобно нещо може да се случи, ако ядете някоя от храните, за които сте жадували, когато сте била бременна, особено ако не е нещо, което обикновено не ядете. 

Така че от вас зависи да разкриете истинските си чувства, след като се събудите.

4. "Раждате" по друг начин, като голям проект, върху който сте работили

Сънищата за бременност може да са за различен вид раждане, така да се каже. Бременността може да бъде метафора за други неща. Тези сънища могат да бъдат резултат от вашето вълнение около творчески проект във вашия дом или на работа. Вие "раждате" този проект в известен смисъл и това може да се появи в сънищата ви като бременност.

5. Грижите се за някого и това ви изтощава

Възможно е да сънувате, че сте бременна, ако в реалния живот се грижите за човек, който изцежда цялата ви енергия. Този тип сънища може да са начинът, по който мозъкът ви обработва ситуацията, през която преминавате.

6. Преживявате някакви промени

Сънищата за бременност също могат да бъдат свързани с промени. Може да бъде желание за промяна, поемане на нова роля и т.н. 

7. Ходи ви се до тоалетната

Това може да изглежда малко странно, но сънищата за бременност също могат просто да сигнализират за нуждата ви да пишкате. Това е често срещан начин тялото по време на етапа на сън да предупреди сънуващия, че пикочният му мехур е пълен. Ако изтичате до тоалетната веднага щом се събудите, сънят ви може просто да е насочвал към това конкретно физическо усещане в тялото ви.

8. Готови сте да бъдете част от нещо по-голямо 

Някои хора вярват, че сънят за бременност има значително духовно значение, като например готовност да се свържете с нещо по-голямо от себе си. Това може да е знак, че вашето тяло и ум са готови да прегърнат духовна промяна. Помислете как сте се чувствали в съня си. Това може да ви насочи да разберете какво предизвиква сънят ви и как да продължите напред.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay