Тези две съставки са задължителни за вашия околоочен крем

Тези две съставки са задължителни за вашия околоочен крем

Когато сме уморени, зоната под очите веднага ни издава. Въпреки че има много процедури и начини да прикрием тъмните кръгове, гримът е само временно решение за този проблем. Да, гримът може да бъде полезен, когато сте в затруднено положение, но е по-полезно да заложите не метод, който да ви помогне в дългосрочен план да се справите с фини линии, торбички и тъмни кръгове.

Първото, з акоето се сешаме са кремвете за очи, които обещават да ни отърват от "умората" под очите. Но, както всеки друг продукт, има някои кремове за очи, които работят по-добре от други и тяхната ефективност може да се сведе до това дали съдържат или не две ключови съставки. Но какво точно представляват тези вълшебни съставки на околоочния крем и как действат? 

Ретиноиди

Тези две съставки са задължителни за вашия околоочен крем

Клинични дерматолози говорят за ефикасността на кремовете за очи в интервю пред New York Times . Д-р Сара Пъркинс от Йейлския университет и д-р Закия Рахман от Станфордския университет посочват кремовете за очи като ефективни, но призовават потребителите да търсят конкретни две съставки в на етикета: ретиноиди и витамин С.
В 12-седмично проучване на участниците е даден ретиноиден крем за очи, който да прилагат всяка вечер. В края на дванадесетте седмици участниците отбелязват значителни подобрения при подпухналите торбички под очите, фините линии и тъмните кръгове, без да се оплакват от раздразнение.

Витамин C

Оказва се, че витамин С има много повече предимства, отколкото просто да ни помага да се преборим с хремата и дразнещата кашлица. Освен това е полезен за здравето на нашата кожа. Той задължително трябва да се съдържа във вашия околочен крем.

Тези две съставки са задължителни за вашия околоочен крем

Въвеждането на витамин С в рутинната ви грижа за кожата може да ви помогне да постигнете така желаното подмладяване на лицето. Локалното приложение на витамин С подпомага производството на колаген, което прави кожата ви по-стегната. Съставката е богата и на антиоксиданти, от които се нуждаете, за да се преборите с UV радиацията, която може да увреди кожата ви.

Всички тези предимства правят витамин С перфектната съставка, особено ако искате да се отървете от тъмните кръгове.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay