Приготвянето на цял артишок може да изглежда странно, но всъщност е много по-лесно. Просто следвайте стъпките и ще се насладите на вкусен артишок с пълнеж от сирене.
Необходими продукти:
1 лимон, нарязан на ситно
4 големи артишока, подрязани
2 ч. галета
1 ч. настъргана моцарела
1 ч. настърган пармезан
1/4 ч. нарязан магданоз
1/3 ч. зехтин
2 скилидки чесън, накълцан
сол
черен пипер
сос Маринара
Начин на приготвяне:
В голяма тенджера сложете вода и резените лимон. Добавете артишока и оставете да ври около 25 минути. Извадете го от водата и оставете да изстине.
Междувременно пригответе плънката: В голяма купа смесете галетата, моцарелата, пармезана, магданоза, зехтина и чесъна. Подправете със сол и черен пипер.
Сложете плънката между листата на артишока. Поръсете с още моцарела. Печете около 5 минути.
Сервирайте със сос Маринара.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
1 | 0 |