Тази вегетарианска карбонара наподобява макарони със сирене, но е доста по-вкусна. Ето как да приготвите паста карбонара, подходяща за хора, които не ядат месо:
Необходими продукти:
450 гр. паста
2 яйца
110 грама настърган пармезан
2 с. л. зехтин
4 скилидки чесън
черен пипер
сол
1/2 връзка магданоз, нарязан на ситно
Начин на приготвяне:
Напълнете голяма тенджера с вода и я оставете да заври. Сварете пастата, според указанията на опаковката. Запазете около 125 мл от водата, в която сте варили пастата.
Междувременно разбийте яйцата и пармезана в малка купа и оставете настрана. В тиган загрейте зехтина, след това добавете чесъна и гответе около 1 минута.
При пастата добавете сготвения чесън, сместа с яйцата и пармезана. Гответе, докато яйцата се сгъстят. Ако има нужда, добавете малко от водата, която сте запазили. Поръсете със сол и черен пипер.
Преди да сервирате, поръсете с магданоз и още пармезан.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
1 | 0 |