Всеки има определени храни, без които просто не може да живее, но ако джинджифилът не е една от тях, добре е да промените това. Макар че джинджифилът изглежда като корен, това всъщност е цъфтящо растение, което произхожда от Югоизточна Азия.
Джинджифилът има хиляди ползи за здравето. Едно от най-добрите приложения на джинджифила е борбата с гаденето. Дъвките с джинджифил са изцяло натурални и ефективни както при сутрешно гадене, така и при гадене при пътуване. Това мощно растение също помага за подпомагане на храносмилането, може да помогне в борбата с обикновената настинка или грип и има противовъзпалителни свойства, поради което много хора добавят джинджифил към чая си.
Ежедневната консумация на джинджифил има много ползи за различни части на тялото благодарение на биоактивното съединение, наречено гингерол. Това съединение може да помогне при болки в ставите, особено при тези с остеоартрит. Може също така да помогне за понижаване на кръвната захар и нивата на холестерола и да намали болката при менструални спазми. Списъкът продължава. Освен това е известно, че това растение подобрява мозъчната функция и предпазва от болестта на Алцхаймер, както и че се бори с инфекциите.
Ето как да го съхранявате, така че да остава свеж по-дълго:
Как да съхранявате пресен джинджифил
Да имате джинджифил под ръка е невероятно полезно - никога не знаете кога ще ви потрябва. За да помогнете на вашия джинджифил да остане по-свеж за по-дълго време, поставяйте го в херметически затворен контейнер за съхранение на храна или запечатан найлонов плик и след това го съхранявайте в чекмеджето за плодове и зеленчуци на хладилника. Това ще ви помогне да го запазите свеж за месец или дори повече. След като започнете да виждате зеленикаво-сини петна от плесен, време е да го изхвърлите.
Как да съхранявате обелен джинджифил
След като обелите джинджифила си, той ще има по-къс срок на годност, тъй като е изложен на кислород. Просто увийте обеления джинджифил плътно в найлоново фолио и след това го поставете в затворен контейнер. Когато се съхранява по този начин, обелният джинджифил трябва да остане свеж до три седмици, но винаги е добра идея да го огледате, преди да го използвате, за да сте сигурни, че няма мухъл.
Как да съхранявате смлян джинджифил
Някои хора нарязват цялото парче джинджифил, за да направят приготвянето на храната по-лесно. Въпреки че тази стъпка може да спести малко време в кухнята, имайте предвид, че смленият джинджифил ще издържи само около седмица в затворен херметически контейнер в хладилника.
Можете ли да замразявате джинджифил?
Замразяването на джинджифил е чудесен вариант за удължаване на неговата свежест, тъй като джинджифилът, замразен цял, може да издържи до пет месеца. Просто не забравяйте да измиете и подсушите корена, преди да го замразите, и го съхранявайте в найлонов плик или подходящ за фризер контейнер.
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |