Днес ще ви предложим един есенен вариант на класическите канелени рулца- канелени рулца с тиква.
Необходими продукти:
За тестото:
Спрей за готвене
1 ч. топло мляко
1 пакетче суха мая
2 големи яйца
5 с. л. масло, на стайна температура
4 1/2 ч. брашно
2 ч. л. сол
1/2 ч. захар
1 ч. пюре от тиква
1/4 ч. л. сода за хляб
За пълнежа:
1/2 ч. масло
3/4 ч. кафява захар
2 с. л. канела
1/2 ч. л. индийско орехче
1/2 ч. л. сол
1/2 ч. орехи
За глазурата:
170 гр. крема сирене
1/2 ч. масло
1 ч. пудра захар
щипка сол
1 ч. л. ванилия
1/4 ч. мляко или сладкарска сметана
Начин на приготвяне:
Напръскайте голяма купа и една тавичка със спрей за готвене.
В друга голяма купа добавете млякото и маята и разбъркайте. Добавете всички останали съставки за тестото и разбъркайте, докато се получи хомогенна смес.
Прехвърлете тестото в намазнената купа, покрийте го и го оставете за два часа на топло.
Междувременно направете пълнежа: В голяма купа, с помощта на миксер разбийте маслото със захарта и канелата, индийското орехче, солта. Добавете орехите.
Загрейте фурната на 200 градуса. Разточете тестото на голям квадрат, намажете го с плънката и го завийте на голямо руло, след което го нарежете на филийки.
Прехврълете малките рулца в подготвената тава и ги оставете да втасат отново, за около 40 минути.
След това печете в загрятата фурна около 20 минути.
Направете глазурата: В една купа разбийте маслото и крема сиренето. След това добавете пудрата захар, солта и ванилията и разбийте отново. Добавете млякото или сметаната и разбъркайте.
Извадете канелените рулца от фурната, намажете ги с глазурата и сервирайте.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
0 | 0 |