Попътувахме си на воля - месец, месец и нещо бяхме във "Ваканция”. Посещавахме луксозни хотели, екзотични плажове, невиждани забележителности. Виртуалното ни пътешествие обаче ще направи остър завой, за да пренесе сетивата ни в малко по-различно направление.
През август също ще си говорим за своеобразен туризъм - та нали именно чрез храната имаме възможност да усетим различни точки на света, макар и за няколко мига. Темата на месеца "Гурме” ще ни поднесе нещо повече от изискани заведения, подправени с изтънчени ястия. Тя ще събуди чревоугодниците в нас, които се наслаждават на всяка хапка, защото любовта към живота неминуемо минава през стомаха.
Настъпи гастрономическото лято!
Ще полетим към един свят на непознато взаимодействие с храната - ще започнем от бързи, но неизвестни рецепти, които досега сме смятали за невъзможни.
Ще готвим, както никога - ще печем, пържим, консервираме, варим. Ще нарязваме и обелваме.
Може пък и да използваме думи като "салатиера”, "оливиерник”, "декантер”, или пък "рукола", "годжи бери", "чабата", "каперси", "пармиджано реджано", "трюфели". Но не обещаваме.
И като нищо ще стигнем до същността на гурме туризма, който предлага докосване до традиционни блюда и напитки в различни региони по света.
В общи линии, това ни очаква в най-горещия месец. Отпускарският сезон ни кара да вярваме, че ще намерите поне мъничко време, за да експериментирате с кулинарните вкусове, вдъхновени от нашето "Гурме”!
5 | 1 |