Всяка държава има своя собствена версия на начуканото месо, покрито с панировка и изпържено до хрупкавост. Мексико има миланеза, Япония има кацу, а Германия има шницел. Тук, в България, също наричаме това ястие шницел и е любимо на всички. Ето как да приготвите вкусни пилешки шницели:
Необходими продукти:
4 броя обезкостени пилешки гърди
сол
черен пипер
2 яйца, разбити
1/2 ч. брашно
1 ч. галета
1 лимон, на резени
Магданоз, по желание
Начин на приготвяне:
Разрежете всяка от пилешките гърди, така че да станат тънки парчета месо. Поставете пилешкото месо върху дъска за рязане, сложете стреч фолио отгоре и ги начукайте.
Подправете със сол и черен пипер.
Напълнете дълбок тиган с олио и го загрейте на висока температура.
Сложете брашното, разбитите яйца и галетата в три различни плитки чинии.
Вземете едното парче месо, сложете го в брашното, след това в яйцата и накрая в галетата. Ако имате достатъчно място в тигана, повторете със следващото парче месо. Не слагайте панировка на всички шницели едновременно, а само на тези, които веднага ще пържите, защото в противен случай галетата ще се напои с яйцата и няма да станат хрупкави.
Пържете до златисто, след което извадете шницелите в чиния с кухенска хартия, за да попие излишното олио.
Сервирайте поръсени с магданоз, с лимонови резени и гарнитура по избор. Може да изберете картофена салата, свежа салата, картофено пюре или абсолютната класика- пържени картофки.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
0 | 0 |