Средностатистическият чревоугодник не може да живее без месни ястия. Така и ние. Обичаме вкусотии всякакви, а днес ще си сготвим нещо от Австрия. Най-вкусните шницели стават от вайсбрат, който е кръглият мускул на бута и се нарича още "фалшиво филе”. Останалата важна информация също ще я споделим с вас, стига да ви е дошъл апетитът и музата за готвене.
Необходими продукти за 4 порции:
3 филии бял хляб
800 г телешки вайсбрат
4 с. л. брашно
2 яйца
2 с. л. масло
2 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. За да са хрупкави шницелите, средата на хляба се стрива на дребни трохи, които се оставят да изсъхнат.
2. Месото се нарязва на 4 филии под лек ъгъл на мускулните влакна. Всяко парче се разчуква между два листа прозрачно фолио, докато достигне дебелина от 3 мм.
3. Всеки шницел се поръсва със сол и черен пипер, като се обтрива добре. Поръсва се с брашно и се изтупва. Потапя се в разбитите яйца и после в трохите. С помощта на тъпата страна на острието на ножа се оформя решетка. За да са приятно хрупкави, шницелите може да се сложат във фризера за 15-20 мин.
4. Маслото и олиото се разтопяват и щом се сгорещят, се слагат шницелите. Пържат се на 120° С около 3-4 мин. от всяка страна.
5. Ако е необходимо, в тигана се прибавя още мазнина за останалите шницели. По традиция се сервират с картофена салата и резен лимон.
сп. Меню
4 | 0 |