Алфаджори са меки бисквитки, слепени с пълнеж. Въпреки че бисквитката произхожда от Близкия изток, испанците отнесли бисквитките в Южна Америка, където те се намират най-често сега и са особено популярни в Аржентина. Тези бисквити могат да бъдат поръсени с пудра захар или с кокосови стърготини. Ето как да ги приготвите:
Необходими продукти:
1 1/4 ч. царевично нишесте
1 1/4 ч. брашно
1 ч. л. бакпулвер
1/2 ч. л. сода за хляб
1/2 ч. л. сол
12 с. л. масло
3/4 ч. захар
Кората от 1 лимон
3 големи жълтъка
1 ч. л. ванилов екстракт
1 буркан Дулсе де лече
1/4 ч. кокосови стърготини
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса и сложете хартия за печене в 2 тави.
В голяма купа разбъркайте царевичното нишесте, брашното, бакпулвера, содата и солта.
В друга голяма купа, с помощта на миксер, разбийте маслото, захарта и лимоновата кора. Добавете яйчните жълтъци и ванилията и разбийте, докато се смесят. Добавете сухите съставки и разбъркайте добре.
На набрашнена повърхност разточете тестото и изрежете кръгчета с помощта на форма или чаша.
Наредете кръгчетата в тавите.
Поставете тавите във фризера, докато тестото замръзне, поне 15 минути.
Печете замразено тесто за 8 минути, бисквитките пак ще са малко меки и няма да придобият много цвят. Оставете да се охладят напълно.
Обърнете половината от охладените бисквитки и намажете с дулсе де лече. Сложете отгоре останалите бисквитки. Оваляйте отстрани в кокосовите стърготини.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
1 | 0 |