Най-страховитият празник е на прага и е време да се изпълним с призрачно настроение. Един чудесен начин да го направим е като си приготвим подходящ за деня сладкиш! Днес ви представяме една рецепта за хелоуински сладкиш с тиква, който ще донесе настроение и вкус към вашата празнична трапеза:
Необходими съставки:
За тестото:
- 1 чаша тиква на пюре (пригответе я като сварите и пюрирате тиква)
- 1/2 чаша масло
- 1 чаша кафява захар
- 2 яйца
- 1 ч.л. ванилов екстракт
- 1 и 3/4 чаши брашно
- 1 ч.л. бакпулвер
- 1/2 ч.л. сода
- 1/2 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. канела
- 1/2 ч.л. орехи
- 1/4 ч.л. карамфил
За крем сирене глазура:
- 200-220 г крема сирене
- 1/4 чаша масло
- 2 чаши пудра захар
- 1 ч.л. ванилов екстракт
Начин на приготвяне:
Подгответе пюрираната тиква и загрейте фурната си на 180 градуса. Поставете хартия за печене във форма за печене (приблизително 22x22 см).
В голяма купа разбийте маслото, кафявата захар, яйцата и ваниловия екстракт до получаване на гладка смес. В друга купа смесете брашното, бакпулвера, содата, солта и подправките. Постепенно добавете сухите съставки към мокрите, като разбърквате добре след всяко добавяне.
Накрая, прибавете пюрето от тиква и разбъркайте, докато сместа стане равномерна. Излейте сместа в предварително приготвената форма за печене.
Печете в предварително загряната фурна за около 30-35 минути, или докато клечката за зъби, вкарана в средата на сладкиша, излезе чиста.
Докато сладкишът се пече, пригответе глазурата. В голяма купа смесете крем сиренето и маслото до получаване на гладка смес. Постепенно добавете пудрата захар и ваниловия екстракт, разбърквайки добре. Когато сладкишът се охлади, разпределете крема сирене глазурата равномерно върху него.
Ако искате да придадете хелоуинско настроение, можете да украсите сладкиша с подходящи декорации, като тъкана паяжина или страшни декорации от захар.
0 | 0 |