'Котешките' токчета са на път да спасят краката ви

В крак с модата и в хармония с краката

Концепцията – 'страдание за модата' не ни е непозната, но дами, нямате ли чувството понякога, че краката ви са тези, които вършат най-многото работа и поемат най-много мъки?

 

Говорим за любимите ни високи токове. Да, те правят краката ви да изглеждат убийствени и подобряват стойката ви, но признайте – понякога ефектът може да е болезнен.

 

Съвременните тенденции обаче, за радост не са константа. Напротив, те са динамична променлива, която всеки момент дава нова посока на вятъра. Този път е в наша полза. Класическият нисък стил токчета, от ранните дни на прохождащата мода, се завърнаха.

 

Точно така, познатите като 'котешки' токове са тук, за да дадат почивка на краката ви, позволявайки ви все пак да поддържате секси силуета и самочувствието, които сте свикнали да получавате от любимите екстремно високи обувки.

 

Произход на котешките токчета

 

Представени за пръв път през 1950 година и популяризирани от холивудската икона Одри Хепбърн, котешките токове са общо взето между 4 и 5 сантиметра високи, обикновено са заострени в пръстите, с крехко токче във формата на шило.

 

От много хора, котешките токчета, са смятани за женствени и изискани, което обяснява интереса на жените към тях през 50-те години, когато те са били доста по-консервативни.

 

Много естествено високи жени, са предпочитали котешкото токче пред високи токове, защото са искали сексапилността на тока, но не и съпровождащите го сантиметри.

 

Въпреки че масово, този тип ток се комбинира с поли и рокли, можем да ви уверим, че седят невероятно с чифт скини дънки, които се стесняват по крака надолу.

 

Котешко токче срещу висок ток

 

Повечето от нас, като помислим за токче, веднага си представяме 10 сантиметра и нагоре. Въпреки че те винаги ще са популярни в модната индустрия и сред жените, които ги колекционират като национални съкровища, не трябва да се забравя, че има и други стилове на пазара, които никак не са за пренебрегване.

 

За по-ниски жени, вероятно идеята за котешките токчета звучи нелепа, особено ако носят високи токове, главно заради допълнителните сантиметри. Истината е, че котешките токчета придават много красив силует и сексапил на всяка жена.

 

Особено облагодетелствани от завръщането на ниското, котешко токче са високите дами, защото вече няма да има нужда да се чувстват като навес над приятелите си, само за да са в крак с модерните високи обувки.

 

И двата вида имат недостатъци и преимущества, но жените трябва да опитат да прегърнат идеята за по-нисък и нежен ток и сами ще се убедят колко са красиви и удобни.

 

Ако не от естетична гледна точка, то поне от здравословна. С постоянния растеж на токовете, расте и броят на ранените. Освен това, поправете ме ако греша, но няма нищо привлекателно в загрубели и напукани пети, уморени от набиването в твърдия висок ток.

 

Замислете се дами, няма да ви заболи, ако намерите местенце за един два чифта обувки с котешки токчета в гардероба си.

 

Ако не вярвате, проучете ни. Котешките токчета направиха бурно завръщане в модната сцена, че дори им посветиха цяла статия в Wall Street Journal през май 2010 година. Изявлението в статията беше, че модната индустрия отговаря на прераждането на малките токчета.

 

"Карл Лагерфелд показа няколко модела с котешките токчета в ревюто си за Шанел, миналото лято. Тази година, Марк Джейкъбс, Роберто Кавали, Джими Чу... всички те го последваха.", твърди авторът на статията.

 

Наскоро котешкия ток бе забелязан на няколко подиума и то сред колекции есен/зима 2011, на не един и двама дизайнера – Стела Макартни, Прада, Марк Джейкъбс и т.н. Ако не на нас, то доверете се поне на тях!



3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 15.04.2011|15:31
Удобната обувка за мен винаги е била предпочитаната обувка. Признавам си, че не мога да ходя на високи токчета, защото не съм и свикнала, а и съм достатъчно висока и не са ми нужни. Но и аз като всяка жена ги харесвам и то много. За да бъде една жена елегантна трябва да носи обувки с ток, дори той да бъде 4 или 5 сантиметра. Котешките токчета са точно като за мен, не са високи, не са и много ниски. Много жени си съсипват краката само и само да бъдат винаги на висок ток, а това не е никак здравословно за краката.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay