Предпазете мъника от медикаментозни проблеми

Лекарствата и децата

Предпазете мъника от медикаментозни проблеми

Обезпокоителни резултати достигнаха до майките по цял свят. Университетска организация в Сидни установи, че здравето на много деца е подложено на риск, заради неправилното прилагане на медикаменти, които техните родители са купили без рецепта.

"Най-често срещаните неразположения като кашлица, температура, хрема могат да доведат до много по-сериозни усложнения, именно защото са лекувани с неподходящи медикаменти ", казват от Международната фармацевтична федерация.

Оказва се, че нито едно лекарство, дори най-обикновения аспирин, не е безвредно. Особено, когато говорим за здравето на децата. Над 45% от анкетирани родители и служители на детски заведения не могат да посочат каква е точната доза, която трябва да се даде на дете, когато са налице някои от симптомите на настинка и грип.

Изследването идва като предупредителен знак за всички родители, които смятат, че лекарства от групата на аналгитиците, например, са безвредни за децата им. Годишно постъпват над 120 000 обаждания в спешните центрове, които съобщават за предозиране на малчугани с медикаменти, давани им без нужното внимание.

Въпреки че проучването е направено в Австралия, тя не е изолиран случай. Бъдете много внимателни с медикаментите, които давате на децата си и помнете, че няколкото цветни хапчета не винаги са удачен вариант - защо да не опитате, например, с хомеопатия?

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay