Чудодейната бирена мая ни прави красиви и енергични

Бирена мая за природна красота

Чудодейната бирена мая ни прави красиви и енергични

Маята като цяло се използва както в продукцията на тестени изделия и пивоварството, така и в спортното и здравословното хранене. Бирената мая е добавка, намираща повече общо с бирата, отколкото с готварската мая. Причина за това е, че е обработена по технология, умъртвяваща микроорганизмите без да засяга витамините и минералите, които те съдържат. Готварската мая съдържа живи дрожди, но в бирената се използват микроорганизми, които превъзхождат другите видове дрожди по количеството съдържащи се витамини и минерали.

 

Преди да се пакетират като хранителна добавка, бирените дрожди се подлагат на специален процес свързан с автосмилане. Предизвиква се контролирана клетъчна смърт и ензимите в бирените дрожди ги смилат на основни компоненти: минерални соли, витамини, аминокиселини, пептиди, липиди, мастни киселини и фрагменти със сложен химичен характер. След това полезните вещества се превръщат в хапчета, които от своя страна могат да бъдат намерени в най-близката аптека.

 

Доказаните ползи на бирената мая са няколко. Дрождите имат естествен органичен произход и снабдяват тялото с допълнителни количества витамини към храната - това е особено ценено от вегетарианците, които се стремят към изцяло органично хранене.

 

Внасят допълнително умерени до високи дози макроелементи и микроелементи в организма, в допълнение на храната. Това, от своя страна, увеличава нивата на енергията за приемащия бирена мая. Приливът на енергия води до подобрено функциониране на организма, затова много спортисти пият бирена мая, а постиженията им са все по-високи.

 

Видимите резултати при редовно пиене на бирена мая са по-здрави коса и нокти, както и изчистване на кожата. Хората, които приемат полезните дрожди, твърдят, че имунната им система е по-устойчива на различни сезонни заболявания.

 

Продуктът може да доведе до подуване на стомаха и газове като странични ефекти. Обикновено подобни симптоми отшумяват в края на първата седмица прием. Не трябва да се взима бирена мая едновременно с мултивитамини, тъй като препоръчителната дневна доза ще бъде надхвърлена.

10 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay