Прочуване сочи, че съвременните деца растат все по-бързо

Децата ни растат все по-бързо

Прочуване сочи, че съвременните деца растат все по-бързо

Почти девет от десет родители вярват, че рекламите, телевизионните шоу програми и поведението на известните личности са причина съвременните деца да растат все по-бързо, пише madeformums.com.

 

Според проучване, проведено между 1 025 родители, модата на известните личности, рекламите за деца и музикалните видеоклипове насърчават подрастващите да се държат като по-големи. Неподходящите дрехи, предназначени за деца, сексуалното съдържание по филмите, провокативните музикални клипове - всички те "атакуват" твърде рано живота на децата, смятат родителите.

 

Над 40% от анкетираните са споделили, че редовно се натъкват на неподходящи за деца реклами. Изместването на по-провокативната телевизионна продукция в късните часове на деня също не дава резултат. Според родителите, често дори преди 21 часа се виждат неща, които в никакъв случай не са подходящи за подрастващите.

 

Повече от половината участници в проучването мислят, че известните личности и изпълненията им насърчават децата да се държат като тях. Явната сексуалност и демонстрация на сексапил също им влияе, като приемат някои от популярните звезди за ролеви модели.

 

Родителите признават, че искат сами да успяват да се справят с напрежението, насочено към децата им, но няма да как това да се осъществи без помощта на държавата.

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay