Канелата представлява кафявата кора на канеленото дърво, която се суши, навива на руло и приема форма, известна като канелена пръчка. Може да бъде намерена под формата на пръчици или на прах.
Канелата съдържа голямо количество етерични масла, канелен алдехид, смола, нишесте, евгенол и дъбилни вещества. Тя е отличен източник на манган, диетични фибри, калций и желязо, които са основните хранителни вещества за нашето тяло.
Лечебните способности на ароматната подправка се дължат на трите активни компонента в етеричните масла, намиращи се в кората: синамил ацетат, канелен алдехид и синамил алкохол.
1. Превенция на рак
Изследване, направено от изследователи от Министерството на земеделието на САЩ, разкрива, че канелата намалява разпространението на левкемия и лимфома на раковите клетки.
2. Регулира кръвната захар и има отслабващ ефект
Проучванията показват, че канелата съдържа някои полифеноли, които могат да помогнат на хората с диабет тип 2 да регулират нивата на кръвната си захар.
Всички 15 здравословни ползи от употребата на канела можете да научите във fitwell.bg!
1 | 0 |