Определили сме палачинките за едни от най-гениалните неща, измисляни някога в кухнята. Направата им отнема минути, продуктите се броят на пръсти, а вкусът е неописуем. Истински фенове сме на това удоволствие, поднесено с шоколад, банани или боровинково сладко със сирене, например. Но палачинките могат да имат един божествен вкус и ако се съчетаят с други, по-солени продукти.
Влюбихме се в засищащия вкус на солената палачинкова торта, затова тук ще ви представим как да забъркате тази вкусотия в няколко прости стъпки.
Необходими продукти:
8 палачинки
100 грама кашкавал (за поръсване)
200 грама сирене
200 грама майонеза
300 грама шунка
5 кисели краставички
5 варени яйца
По желание можете да добавите и 2-3 варени моркова, както и 200 грама гъби.
Начин на приготвяне:
Първата палачинка се реди върху кръгла тава и се намазва с майонеза. Отгоре се поставят резени шунка.
Отгоре редим втората палачинка и извършваме същите действия, но вместо месния продукт, настъргваме кашкавал.
Третата палачинка отново поставяме отгоре и мажем с майонеза. Този път върху нея редим киселите краставички.
Отгоре поставяме четвъртата палачинка, повтаряме действието с майонезата и гарнираме с яйца.
Върху петата палачинка натрошаваме сирене, а върху шестата можем да добавим моркови, гъби или да изберем продукт от предишните.
Седмата палачинка се поставя отгоре върху вече оформилата се торта и се намазва с майонеза. Върху нея нареждаме правоъгълни парчета шунка.
Последната палачинка се поставя отгоре, за да "затвори" образувалата се торта. При желание, отгоре може да се настърже отново кашкавал и да се поръси с подправки за вкус. Можем да украсим с маслини и варени яйца.
34 | 0 |