Уличен фест на закрито с музиканти, актьори, илюзионисти и импровизатори

Улични артисти на топло

Над 20 артисти с изяви в различни сфери – цигулари, саксофонисти, певци, барабанисти, както и жонгльори, актьори, художници и илюзионисти, ще се включат в първия мини уличен фест в България.

 

Проектът носи името BUSKERS PLAY IN и се реализира от Teren Music, които доведоха група N.O.H.A. в България. Основната му цел е да призове за различно отношение към изкуството от улицата, но въпреки това няма да се състои на открито, а в Ректората на Софийския университет. Датата е 13 януари 2011 г. 

 

Организаторите обещават четири часов спектакъл с различни представления, работилници и заключаващ jam session на уличните музиканти със специалното участие на певицата Миленита, която скоро пусна нов видеоклип към песента "Черни котараци". Към нея ще се присъединят актьорите от ХаХаХа Импро театър и музикантите от Rockschool.bg. Останалите артисти, които ще участват в BUSKERS PLAY IN, все още се пазят в тайна.

 

"Навсякъде по света уличните артисти се приемат като едни от най-способните и дръзки експериментатори. Така наречените Buskers Fests или фестивали на уличното изкуство се провеждат из цяла Европа, но за жалост няма такъв в България. Събитие като BUSKERS PLAY IN, което дава сцена на българските таланти, е първата крачка към организиране на подобен тип събития в страната. Основната му цел е да бъдат подпомогнати уличните артисти и да се промени нагласата спрямо тях", споделят организаторите.

 

Първият у нас спектакъл за насърчаване на талантливи улични артисти ще бъде със свободен вход и широко отворени врати за всички знайни и незнайни таланти, които пожелаят да се включат.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay