Дневниците на съвременните принцеси: Черната пантера в Нигерия

Кейша Омилана случайно се превръща в известен американски модел, след това още по-случайно среща своя нигерийски принц

Още като съвсем малки деца слушаме очарователни приказки за всевъзможни принцове и принцеси. След това порастваме мъничко и се запознаваме с не чак толкова очарователната история на знатните особи в истинската история. 

Що се отнася конкретно до историята на миналия XX век, имената на Даяна и Грейс Кели едва ли някога ще бъдат забравени. И двете родени в съвсем обикновени семейства, малко по-късно и двете живели под светлината на прожекторите, и двете загинали заради автомобилни злополуки...

Новото хилядолетие обаче си има нови принцеси, които заслужават внимание. Не е само Кейт Мидълтън. Дамите, за които говорим, също са едновременно модерни и показващи уважение към традицията, владеят сърцата с присъствието и стила си, използват положението си, за да се борят за правата на жените, децата и болните по света.

Вече ви съобщихме, че в продължение на няколко месеца възнамеряваме да ви разказваме интересните истории именно на тези достойни жени. Вече ви запознахме с две екзотични кралици и една принцеса:

Красавицата от Бутан 

Перлата на Йордания

Къдрокосата чаровница от Мароко

Днес ще ви срещнем с поредната знатна красавица, една от принцесите на Нигерия. Преди да ви я представим обаче, нека обясним накратко какво е положението в африканската държава и защо изобщо там има принцеси.

През 1963 година монархическата система в Нигерия е разрушена. Понастоящем страната е федерална конституционна република, начело стои президентът Гудлък Джонатан. Макар да нямат конституционна власт обаче, кралете на многобройните местни племена все още играят важна роля в политическия живот на страната.

Дневниците на съвременните принцеси: Черната пантера в Нигерия
Кейша Омилана, за която предстои да ви разкажем в настоящата статия, е омъжена за сина на един от тези крале. За да бъде историята пълна обаче, ще трябва да започнем по-отдалеч.

Очарователната Кейша не е родена в Африка, нито пък е израснала там. Тя се появява на бял свят в Калифорния (между другото, слънчевият щат е родното място на друг световноизвестен чернокож модел - Тайра Банкс).

Самата Кейша няма сериозни амбиции да работи като манекенка, но нейна приятелка я моли да я замести в модно ревю. Бъдещата принцеса се отзовава на отправената в последния момент молба и мигновено печели почести с появата си на подиума. 

Дневниците на съвременните принцеси: Черната пантера в Нигерия
Следва неочаквано успешна кариера на Кейша като модел. Тя се превръща в първата афроамериканка, която участва в три последователни реклами на Pantene. Така я и наричат - "Момичето на Pantene". Чаровницата става известна с красивата си коса.

Разказът с началото на бляскавата ѝ кариера съвсем не е единственият момент от живота на Кейша, който поразително прилича на приказка. Докато изпълнява задълженията си на модел и човек, ангажиран с няколко благотворителни каузи, тя среща случайно своя принц. Истински принц, но бъдещата му съпруга разбира за това доста по-късно.

Дневниците на съвременните принцеси: Черната пантера в Нигерия
Кейша разказва, че се е запознала с чаровния Кунле Омилана на улицата. Не можела да открие адреса, на който трябвало да се яви на кастинг, и агентът ѝ обяснявал как да стигне дотам по телефона. Кунле бил на бизнес среща, видял я през прозореца, извинил се на останалите и излязъл навън при ослепителната непозната.

Изчакал 45 минути, докато тя приключи разговора си по телефона, след което ѝ казал: "Ти си най-красивата жена, която съм виждал през живота си! Ще ми окажеш ли честта да ми дадеш номера си?"

Първоначално Кейша отклонила предложението, казвайки, че си има приятел. Докато слизала по стълбите на метрото обаче размислила - в крайна сметка не излизала с никого, а непознатият ѝ харесвал. Решила, че ако се върне и го намери на същото място, значи съдбата е предопределила нещо за тях. Така и се оказало.

Дневниците на съвременните принцеси: Черната пантера в НигерияПринц Кунле, принцеса Кейша и малкият сладур принц Диран
Две години по-късно, на Коледа, Кунле предложил на Кейша да се омъжи за него. Чак тогава разкрил на любимата си, че е принц в Нигерия, при това произхожда от една от трите най-многобройни тамошни народности - йоруба. В родината си не можел да скрие кой е и затова решил да отиде в Ню Йорк и там да потърси жената, с която да сподели живота си.

Месец след разтърсващото предложение, двамата се оженили в тесен кръг. Церемонията се състояла в Щатите, но свещеникът на принц Кунле долетял от Нигерия, за да извърши бракосъчетанието. По-късно двойката отпразнувала кралска сватба и в Нигерия. Това мероприятие продължило цяла седмица.

И заживели щастливо, както се казва! Кунле и Кейша ръководят заедно успешен медиен бизнес, разпределят времето си между САЩ и Нигерия.

Дневниците на съвременните принцеси: Черната пантера в Нигерия 
Ако тази статия ви е била интересна и искате да следите "Дневниците на съвременните принцеси" в Jenite.bg, можете да се присъедините към нашата страница във Facebook!

35 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



13
Не е посочен 18.03.2014|14:42
Тази поредица е много интересна.
12
Не е посочен 13.03.2014|17:12
По много интересен начин са се запознали!
11
Не е посочен 13.03.2014|15:57
Хубавица, наистина е много красива и пак впечатлява с биография.
10
Не е посочен 13.03.2014|12:34
Красавици .
9
Не е посочен 13.03.2014|11:57
Има страхотно излъчване.
8
Не е посочен 13.03.2014|08:35
Много готина бе!
7
Не е посочен 12.03.2014|22:40
Като в приказките им е историята. Много са хубави и двамата.
6
Не е посочен 12.03.2014|17:04
Секси и красива.
5
Не е посочен 12.03.2014|16:22
Ехе че интересна история, запазил в тайна кой е цели 2 години!
4
Не е посочен 12.03.2014|16:06
Красива и модерна!
3
Не е посочен 12.03.2014|15:54
и тя има невероятна история и е много красива! :)
2
Не е посочен 12.03.2014|13:44
принцеса да си
1
Не е посочен 12.03.2014|10:33
Интересна приказка на една съвременна принцеса, наистина подобни събития и случки се случват предимно в приказките, но ето, че понякога ги има и в реалността, стига да вярваме щастието все някога ще почука и на нашата врата.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay