Не ни трябва закон, за да бъдем лидери

Ако една жена реши, ще постигне всичко, което си науми

Не ни трябва закон, за да бъдем лидери

"Европа пропилява интелекта на жените” - Вивиан Рединг, еврокомисар по правосъдие, основни човешки права и гражданството

Така ли е наистина и плаши ли се все още светът от успелите жени?

Европейската комисия предложи 40% от управлението на фирмите да бъдат жени. Тази идея моментално бе отхвърлена на съвет, но jenite се вдъхновихме да поразсъждаваме по въпроса.

В университетите по-голям е броят на обучаващите се жени. За сметка на това обаче, процентът на безработица при "нежния пол" си остава доста по-голям от този при мъжете. Решението за това, според ЕС, е да се въведе задължителна квота за дамите на мениджърски позиции.

Добре, но откъде е този внезапен интерес към работещите жени? Не бяха ли те най-големите страшилища, според мнозина? В момента, в който предложението бе внесено на съвет, без много да се мисли, то беше отхвърлено. Интересното е, че една единствена дама го е подкрепила. Същата, която го е и предложила - Вивиан Рединг. Останалите са на мнение, че не искат да заемат високи постове посредством принуда, а приемането на едно такова предложение би означавало точно това.

Няма по-голяма стихия от успялата и амбициозна жена. Тя не обича заслугите да ѝ се подаряват. Това е факт! Ако ще бъде в борда на директорите, силната дама държи причината за това да е, че Тя, Жената сама го е постигнала. А подобен на предложения закон не би бил честен. Той дискриминира и налага. Искаме да знаем, че сме там, на върха, заради това, което наистина можем. 

Жена с подронено самочувствие не е истинска жена. Ако една дама иска нещо, тя е готова на всичко, за да го постигне. Не са ни нужни закони, предложения и квоти, за да се наложим като адекватни лидери, по-добри дори от мъжете

Не е редно да мислим, че след като това предложение се провали, светът има проблем с жените мениджъри. Все пак продължаваме да държим една трета от лидерските позиции. Има време този процент да стане още по-голям, просто все още не сме го пожелали истински. 

10 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



11
Не е посочен 02.11.2012|15:47
Определено е така! Няма как човек да се насилва!
10
Не е посочен 02.11.2012|15:37
Няма жена, която да не знае как да постигне целите сиЧ
9
Не е посочен 02.11.2012|15:25
Има жени, които са родени лидерИ!
8
Не е посочен 02.11.2012|15:07
Вярно е! Иска ли една жена! Може да направи вискчо!
7
Не е посочен 02.11.2012|14:58
Така си е , трябва да ти идва отвътре , насила хубост не става :)
6
Не е посочен 02.11.2012|13:59
Винаги съм била против каквито и да е било квоти, както на работното място, така и в университети. Дискриминиращо е, каквото и да си говорим, така винаги на дадено място се промъкват и хора с посредствени умения и знания.
5
Не е посочен 02.11.2012|12:30
Да си лидер, и то успешен, не е полово определено качество или умение!
4
Не е посочен 01.11.2012|20:14
Абе не е толкова лесно да бъдеш лидер. Има лидерски качества, които могат да се научат с времето и книгите, но има и такива, с които просто се раждаш - или ги имаш, или ги нямаш.
3
Не е посочен 01.11.2012|17:07
Наистина за повечето сякаш ще е унижение, ако стигнат до високия пост заради закона, а не заради личните си заслуги, така че и за мен този закон е абсурден.
2
Не е посочен 01.11.2012|16:19
Прави сте по принцип. Но си струва да се борим за квоти, защото те явно много не се харесват на определени мъже!
1
Не е посочен 01.11.2012|16:17
Абсолютна съм съгласна, един чонек, когато иска да се докаже ида се развива ще го направи и няма да остане недооценен, това е повече от сигурно! Не са нужни квоти за тази цел, а хъс и амбиция.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay