Филмови предизвикателства на ужасите

Хорър продукции, с които да влезете напълно в духа на Хелоуин

Филмови предизвикателства на ужасите

"Лакомство или номер?" Ако питате нас, най-добре филм, чрез който така добре да влезете в духа на Хелоуин, че след това да ви е страх да да се доберете сами до леглото.

Ако средата на седмицата не ви се струва най-подходящото време за парти, то не пречи да си спретнете импровизирано такова у дома. С лакомства и страшни филми. Препоръчваме ви обаче да не се отдавате на предизвикателството без придружител, защото нощта на Вси Светии може да ви изненада.

Филмовият уебсайт IMDB е подготвил класация за всички любители на ужаси, базирана на вот и рейтинг. Разгледайте предложенията, запасете се с пуканки и не отваряйте на непознати!

10 място

"Суини Тод: Бръснарят демон от Флийт Стрийт"
Лентата е дело на Тим Бъртън и съвсем не е изненада, че в нея участват любимите му актьори: налудничавата му съпруга Хелена Бонъм Картър и Джони Деп, за когото определението също не е съвсем чуждо.

Филмът разказва викторианската история на английския бръснар Суини Тод, който убива клиентите си с бръснач и заедно със съучастничката си, г-жа Ловет, ги превръща в пайове от месо.

9 място

"28 дни по-късно"
Един филм на Дани Бойл, водещ началото си от 2002 година. Фантастичната лента разказва за активисти, които се борят за правата на животните и пускат на свобода шимпанзе, заразено с генетично създадена чума. 28 дни по-късно главният герой Джим се събужда от кома в лондонска болница и разбира, че целият град е изоставен и на свобода са само опасните и свирепи банди на т.нар. "заразени".

8 място

"Заклинателят"
Лентата с оригинално заглавие The Exorcist е дело на режисьора Уилям Фридкин и датира от 1973 година. Вдъхновена е от романа на Уилям Питър Блати и разказва историята на малко момиче, обладано от зъл дух. Плашещ и реалистичен, филмът и до днес е един от най-шокиращите в американското кино.

>

7 място

"Убийствен пъзел"
Седем страшни филма, подчинени на логиката. Тук не става въпрос просто за убийства и много кръв. За всичко си има причина, поне в началото. "Пъзелът” убива само хора, които не оценяват живота и го приемат като даденост. Наследничката му обаче следва съвсем други правила - тя просто убива.

6 място

"Земята на зомбитата"
Чудихме се кога ще се появят и зомбита в класацията. Екшън комедията "Земята на зомбитата" разказва за двама мъже, намерили свой начин да оцелеят в свят, гъмжащ от зомбита. Движеща сила за единия е страхът, а другият се подчинява на волята да убие всички полуживи създания. Към тях се присъединяват и две момичета, които също си имат свой начин за спасение. Ако не ви се гледа психотрилър, а нещо разтоварващо, то тази лента е точно за вас.

4df1670f-c7ab-6fa9-884a-2df1748368a5

5 място

"Чудовищно"
Лентата е заснета с любителска камера, за да създаде усещане за максимално реалистично действие. Филмът разказва за млад мъж, на когото предстои заминаване за Япония, където ще започне нова работа. Той и неговите приятели са се събрали в апартамент в Ню Йорк, за да отпразнуват заминаването му, а цялото парти се заснема с камера и мобилни телефони. Изведнъж цялата сграда се разтриса и се оказва, че навън има гигантско чудовище, което яде хора и разрушава целия град. Главният герой и неговите приятели се оказват в епицентъра на събитията, а всичко продължава да се заснема в реално време.

4 място

"Психо"
Връщаме се в 1960 година, която е рождена за трилъра на Алфред Хичкок. 4 номинации за Оскар и един от безспорните шедьоври на американския режисьор. Филмът разказва за собственика на мотел Норман Бейтс, който страда от раздвоение на личността. Едната му личност е той самият, а другата - починалата му майка. Под въздействие на другото си Аз, Бейтс убива млади жени, които се настаняват в мотела му.

3 място

"Шон и мъртвите"
Сребърният медал отива при още един филм, посветен на зомби апокалипсиса. Повече смешен, отколкото страшен, заслужава си да се види най-вече заради шегите, които са неизменна част от сюжета.

2 място

"Пришълецът"
Годината е 1979, а режисьорът - Ридли Скот. "В космоса никой не може да чуе писъка ти" е подзаглавието, което и до днес се слави като един от най-популярните филмови цитати. Накратко, историята разказва за един космически кораб, в който попада създание, което се впива в астронавтите и се възпроизвежда в тях, превръщайки се в Пришълеца. Убива екипажа един по един, докато накрая се среща с последния оцелял.

1 място

"Сиянието"
Един шедьовър на Стенли Кубрик, заснет по мотиви на едноименния роман от Стивън Кинг.  Джак Никълсън и Шели Дювал се превъплъщават в главните роли на психотрилъра от 1980 година. Понякога, на отдалечено място, изолирано от останалия свят, човек трябва да се пази дори от най-близките си. Защото именно някой от тях може да се окаже този, който иска да сложи край на живота ти.


3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



6
Не е посочен 05.11.2012|14:02
аз ужаси вече не гледам. Навремето се увличах по тях и после не можех да спя по цели нощи. Не, благодаря.
5
Не е посочен 01.11.2012|14:06
Отдавна приключих с гледането на хоръри. Това само ти разрушава психиката. Няма ползи а само вреди
4
Не е посочен 31.10.2012|20:11
По-хелоунски и добър ми се струва "Спящата долина", в която също работи с Бъртън.
3
Не е посочен 31.10.2012|14:37
Говорим ли за Тим Бъртън - несъмнено трябва да хвърлим поглед и на неговия любим актьор - Джони Деп! Това е същото, както за Кристофър Нолан най-използван актьор е Крисчън Бейл.
2
Не е посочен 31.10.2012|14:11
Добра селекция! Макар според мен мястото заслужават и "Предизвестена смърт" и "Silent Hill".
1
Не е посочен 31.10.2012|13:55
хич не обичам такива филми и това е .
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay