Тази фритата е достатъчно хранителна, за да я хапвате както за закуска, така и за обяд или вечеря. Рецептата, която ще ви предложим е за 3-4 порции.
Необходими продукти:
600 грама картофи
2 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
3-4 филийки бекон, нарязан на ситно
4-5 стръка зелен лук, нарязан на ситно
500 грама натрошено сирене фета
5 яйца
2 с. л. мляко
1/2 ч. л. сол
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса и сложете хартия за печене в една тава.
Настържете картофите и ги сложете върху харията за печене. Поръсете със зехтин. Поръсете със сол и черен пипер. Разпределете равномерно картофите в тавата и печете около 30-35 минути, като ги разбърквате от време на време.
Когато омекнат ги извадете и ги оставете да се охладят малко, като не изключвате фурната.
Докато картофите се охлаждат, запържете леко бекона.
Добавете картофите при бекона, разбъркайте и добавете сиренето фета и зеления лук.
Разбийте яйцата с млякото и малко сол и залейте сместа от картофи, бекон и лук.
Сложете алуминиево фолио и печете около 15 минути. След това махнете фолиото и печете още 15 минути.
Сервирайте топло.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
0 | 0 |