Guilty Глория

Огненото момиче на модния подиум

Приятелите я наричат "Guilty", а нейната вина е само в това, че е толкова красива. Глория е на 20 години. Модел по призвание и бъдещ дизайнер по професия. За себе си казва, че се занимава с всичко, което ѝ попадне. Обожава изкуствата, особено живопис, мода, стайлинг и музика.

Тя е различна. Притежава умението да превърне в перфектен тоалет най-несъчетаемите дрехи. И ѝ отива. Няма любим модел и не смята, че е възможно някога това да се случи.

Огнена коса, чаровна усмивка и неповторимо излъчване. Запознайте се с най-дивото дете на българската модна сцена.

Как се зароди страстта ти към модата?
Модата е едно от най-комерсиалните изкуства, едно от най-купуваните. То е ясно и абсолютно достъпно за всеки. Това не се случва с другите изкуства. Например, не всеки може да разбере една абстрактно-експресионистична творба, но всеки ще разбере едно сако или рокля, защото са достъпни и сме свикнали с ежедневната им употреба. Облеклото е най-продаваният вид изкуство. Не всеки има картини, скулптури или илюстрации в дома си, но всеки има дрехи. Аз съм просто практична. Обичам изкуствата по еднакъв начин.

Какъв е личният ти стил?
Аз не определям себе си като човек със стил. Обичам да експериментирам, но никога не се поставам в рамките на конкретен такъв. Целта на модата е да кара хората да се чувстват добре и да повишава тяхното самочувствие, така че ако един ден се чувствам като пират - ще се облека като пират, ако на другия желая да изглеждам като изисканите дами от 20-те години, то нищо не може да ме спре да се превърна в такава.

Следваш ли модните тенденции?
Модните тенденции са за хора без въображение. Мислите ли, че аз нямам въображение?

Има ли мода в България?
Така изглежда. В България има много добри млади дизайнери, както и такива с вече утвърдено име и редовни клиенти. Според мен, модата у нас се развива доста стремглаво и пътят, по който е поела, е със сигурност правилният.Guilty Глория

Живееш в Англия. Какво от британската мода искаш да виждаш и у нас?
Свободата. В Лондон хората не биха се смутили, ако видят по улицата жена, облечена в найлон. Бъгаринът прекалено много мисли за това какво ще си кажат другите и забравя своята собствена свобода на изразяване. Бих искала да видя една България, в която всички се обличат точно така, както им хрумне, без никой да се притеснява от това как ще реагират останалите.

Учиш за дизайнер. Променя ли се модата, когато я наблюдаваш "от двете страни на бариерата" – като модел и като творец?
Да. Модата със сигурност се променя, когато я познаваш от страната и на модел, и на дизайнер.  Макар че аз все още уча, мога да кажа, че усещам как модата става една абсолютно неразделна част от мен. И двете страни са интересни, но когато си бил и от двете, усещаш, че това не е просто хоби.

Кои са петте задължителни "must haves" тази зима?
Както казах, аз не вярвам в трендове, така че ще кажа, че за зимата must have са палто, ботуши, шапка, ръкавици и шал. Оттам нататък изборът е чисто индивидуален.

Кое е най-ценното, което ти е дала модата?
Самочувствието. Човек, облечен в дрехите, които харесва, се чувства красив, нали? Затова, благодарение на модата, самочувствието е толкова достъпно.

Кой е дизайнерът, на когото се възхищаваш?
Възхищавам се на всички дизайнери, които съумяват да бълват нови идеи по 3 пъти на година.

Какво те вдъхновява?
Всичко - хората, музиката, любовта. Знаете всички тези прекрасни неща, които правят живота по цветен.
Guilty Глория

39 5
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay