Къдравата Сю на българската мода

Гергана Малкоданска ни разказва за своя стил

Наричат я българската Никол Кидман, но за нас тя по-скоро е къдравата Сю. Можем да потънем в светлия ѝ поглед, а огнените ѝ къдрици крият тайните на неспокойния ѝ дух.

Гергана Малкоданска е един от супермоделите на България. Фотообективът и телевизионните камери просто я обичат. Тя е работещо момиче, което познаваме от световните подиуми и малкия екран. Срещнахме се с нея, за да ни разкаже за стила на един топ модел.


Какъв е твоят личен стил?
Всичко з
ависи от настроението ми. Понякога се събуждам с усещането, че точно днес трябва да съм по-делова. Друг път просто обличам нещо спортно и тръгвам. 

Влияеш ли се от световните тенденции или се доверяваш на собствения си усет?

Предпочитам да се доверявам на собствените си усещания. Считам, че една жена изглежда красиво, когато се чувства по този начин, без значение дали е облечена по последен писък на модата.

Освен това, световните дизайнери си позволяват какви ли не експерименти. Дори да сбъркаме нещо, винаги има с какво да се оправдаем.

Къдравата Сю на българската мода

Имаш ли любима тенденция за сезон есен-зима 2011?

Може би кожите с косъм. Залагам на това, което съм се убедила, че ми приляга цветово и стилово.

Къде обичаш да пазаруваш и имаш ли любима марка/дизайнер?
Пазарувам всичко отвсякъде, стига да ми хареса. Не робувам на марки и дизайнери – в гардероба ми има от почти всички марки по нещо, но няма такава, която да надделява количествено. Единственото, което се набива на очи, е прекомерната наличност на черния цвят.

Какво ти харесва най-много в модата?
Къдравата Сю на българската мода
Възможността винаги да си различен. Гримъ т, прическата, дрехите променят до неузнаваемост. Светът става някак по-интересен, пъстър и красив.

А има ли нещо, което те отблъсква?

Прекалено екстравагантните дрехи, които са неприложими в бита на хората. Понякога просто се изумявам кой би си купил това и къде би го облякъл?!

Ако трябва да облечеш един свой ден в дрехи, как ще изглежда той?

Тук става интересно. Моят ден в дрехи би бил съчетание от елегантна пола с висока талия, комбинирана със спортен T-shirt, цветен чорапогащник, една обувка на ток (висок минимум 12 см) и една маратонка. А може би отгоре, като за капак, един тренч. Разбира се, всичко в различни, напълно несъчетаеми цветове. Такива са моите дни – странни, нетипични за другите хора, забързани, съчетание от всякакви емоции.

За вечер с момичетата би избрала...

Задължително висок ток, ултра висок! А щом е с момичетата, по-скоро бих сложила някоя рокля.

Какви аксесоари предпочиташ?

Часовник и обици. Харесвам мъжкия тип часовници, дори често нося такива.

Снимала си се доста пъти в булчински рокли, а всяко малко момиченце си мечтае да се види в бяло. Представяла ли си си как би изглеждала твоята?
Като малка винаги съм си представяла сватбената ми рокля с много обръчи и дантели, но определено в момента смятам, че роклята ми трябва да бъде тотален антипод на детската ми мечта – изчистена, вталена, с малко дантела, но не и панделки, с дълъг воал, който се влачи след мен. Ако не бях толкова суеверна, с радост бих се омъжила в черен цвят.

Къдравата Сю на българската мода

За повечето фотосесии стилист решава каква да бъде твоята визия. Кога ти е било най-трудно да влезеш в образ?

В Милано участвах във фотосесия, вдъхновена от балета. Трябваше да заставам като балерина с палци на краката, а аз падах през 2 минути. Забавна случка, която ще помня цял живот.

Трудно ми е и когато не се чувствам комфортно в дадена дреха, въпреки че с годините се научих да се чувствам удобно всякак – дори облечена с чувал.

Имаш ли любимо превъплъщение?

Да, в рекламата на Чио Чипс Уасаби. Концепцията е уникална – черно червило, а от очите ми текат зелени сълзи.

Работиш в телевизия. Има ли дрехи, които са абсолютно табу за ефир, и такива, с които самата ти не се чувстваш удобно пред камера?
Ако снимам на блу бокс, абсолютно табу са сините дрехи, както и някои гами от зеленото, защото се сливат. Табу са също и райетата.

Не бих се чувствала удобно, ако съм прекалено разголена в ефир и това граничи с вулгарното.

Какъв съвет би дала на българките? На какво да залагат в ежедневното си облекло?
Аз съм модел и телевизионна водеща, а не дизайнер или стилист, така че ще се въздържа от съвети. Най-важното е да се чувстват красиви, без оглед на дрехите, които носят. Да се доверяват на собствените си усещания. Достатъчно се нагледахме на клонинги!

Какви проекти ти предстоят?

В момента съм се концентрирала максимално върху работата ми в телевизията и предаването "Време за мъже", на което съм водеща заедно с други две прекрасни дами. Виждам се на малкия екран.

Какво мечтаеш да постигнеш, но все още работиш по въпроса?
Ами май киното ми остана... определено ще се радвам да се развивам и в тази насока.

Къдравата Сю на българската мода

79 5
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 11.11.2011|19:23
Според мен дори е по-хубава от Никол Кидман, има по-нежно излъчване! Наистина един от красивите и харизматични български модели. Пожелавам й успех!
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay