Интересни факти за някои от любимите ни Хелоуин герои

Интересни факти за някои от любимите ни Хелоуин герои

Октомври е вълнуващ, защото ни дава извинение да обличаме нелепи костюми, да украсим домовете си с тикви и да гледаме страшни филми. Ще ви споделим няколко интересни факти за някои от любимите ни Хелоуин герои и злодеи...

1. Харли Куин не е първият помощник на Жокера

Харли Куин може би е най-популярният помощник на Жокера, но не е първият. Малък клоун на име Gagsworth A. Gagsworthy a.k.a. Гаги бил верен последовател, докато не се озовава в затвора. Когато се връща, не е впечатлен, че Харли Куин е заела мястото му.

2. Злодеида е е просто ядосана, забравена, стара фея

В приказката злата фея, която проклина принцесата да убоде пръста си на вретено и да умре, е просто ядосана стара фея. Докато другите феи били поканени да бъдат кръстници на принцесата, тази стара фея била забравена. Това е така, защото тя била в кулата твърде дълго и всички мислели, че е мъртва. Тя се почувствала пренебрегната и затова проклина малката принцеса.

3. Злата вещица нямала зелена кожа и имала само едно око

В оригиналната поредица от книги на Оз, Злата вещица на Запада няма зелена кожа и тя има само едно око. Вместо да носи метла, както във филмите, тя всъщност носи чадър.

4. Майката на Танос искала да го кръсти Дион

Майката на Танос, Сю-сан искала да го кръсти Дион, но така и не го направила, защото полудяла, след като го родила. Баща му го кръстил Танос, а майка му разкрила името, което тя искала да му даде, малко преди той да сложи край на живота си.

5. Злият господин Хайд е създаден от д-р Джекил, за да скрие престъпленията си

Като лекар, Хенри Джекил има висок социален статус и вършенето на зло ще опетни името му. В писмото си до своя приятел адвокат той обяснява, че е направил нещо лошо и се опасява, че ще загуби социалното си положение, ако бъде разкрит. Той също споменава, че е намерил начин да се преобрази и да се отдаде на вършенето на злини, без да бъде разкрит.

6. Пълното име на Чъки е комбинация от имената на трима престъпници

Пълното име на Чъки, Чарлз Лий Рей, е комбинация от имената на 3 престъпници от реалния живот. Чарлз е от Чарлз Менсън, Лий е от Лий Харви Освалд, който убива Джон Ф. Кенеди, а Рей е от Джеймс Ърл Рей, който убива Мартин Лутър Кинг, младши.

7. Круела де Вил има съпруг и котка

В оригиналния роман Круела де Вил всъщност е омъжена за човек, който обработва и продава кожи. За разлика от адаптациите на Дисни, тя е наследница, която е глезена от съпруга си. Тя има и персийска котка, която мрази, но пази само заради стойността й.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!


0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay