Как се oказва първа помощ на катериче?

Една трогателна история за състраданието и помощта

Как се oказва първа помощ на катериче?

Кои действия определят поведението на истински добрия човек? Въпросът е твърде сложен, за да отговорим точно и изчерпателно. Едно обаче е сигурно - постъпката, за която ще ви разкажем, определено се нарежда сред най-ярките примери за безкористност, попадали в полезрението ни напоследък.

Разбира се, повечето от нас биха помогнали на човек, чийто живот е застрашен. Такива са моралните норми, с които сме възпитани още от люлката. Не всички хора обаче смятат за необходимо да защитават и изпадналите в беда животинки. Нищо не ни задължава да го правим, въпросът опира да собствената ни душевност. И ако тя наистина е богата, тогава ще се притечем на помощ.

Една личност с такава богата душевност е Рик Грубер, който се занимава с ремонт на басейни в Аризона. Докато обслужвал поредния си басейн, Рик чул странен плясък. Огледал се и установил, че звукът идва от давещо се във водата катериче. 

Загриженият мъж извадил пострадалото мъниче от басейна по възможно най-бързия начин, но то вече било спряло да проявява признаци на живот. Тук идва моментът, в който добрият човек би се натъжил. Истински добрият човек обаче би продължил да полага усилия, за да промени съдбата на животинката. 

 

Рик направил точно това. Поставил катеричето в подходяща позиция за оказване на първа помощ. Започнал да масажира внимателно телцето му, опитвайки се да установи къде точно се намират белите дробове. 

 

В крайна сметка, малката катеричка се събудила от онова, което можело да се окаже последният ѝ сън. Повърнала част от погълнатата вода. А спасителят ѝ прекарал с нея общо час, докато животинчето се окопити и избяга на собствените си крачета. 

 

"Бих оказал първа помощ на всекиго. Гризач, куче, котка - няма значение!" - обяснява постъпката си Рик Грубер.

Дано по света има повече такива хора!

Ако тази статия ви е харесала и искате да продължаваме да ви показваме трогателните случаи, на които попадаме, можете да се присъедините към Jenite.bg във Facebook!

10 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



7
Не е посочен 11.06.2014|16:39
Миличката, радвам се, че той е успял да я спаси.
6
Не е посочен 11.06.2014|10:18
В такъв момент и аз щях да помогна.
5
Не е посочен 10.06.2014|16:38
Чудото на живота, трогателна история!
4
Не е посочен 10.06.2014|15:17
Радвам се, че този човек му е помогнал.
3
Не е посочен 10.06.2014|10:14
Дано се срещат повече такива хора, които да помагат на животните в труден момент.
2
Не е посочен 09.06.2014|17:51
Наистина трогателна е тази история.
1
Не е посочен 09.06.2014|17:35
Миличкото, наистина трогателна история как, въпреки че не е бил специалист, той е направил всичко възможно да спаси катеричето.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay