Писатели, които са написали шедьоврите си под влиянието на кокаина

За някои от тях ще се учудите

Писатели, които са написали шедьоврите си под влиянието на кокаина

Знаем, че творческите личности са по-различни от останалите хора. Затова и мнозина не се опитват да ги разберат, а просто ги приемат такива каквито са. И знаем, че често музиканти, художници и писатели посягат към наркотични вещества и алкохол и стават още по-продуктивни. Ще ви представим писателите, които всъщност са писали под влиянието на кокаина. Няма как да отречем обаче, че  книгите им са истински шедьоври.

Стивън Кинг

Писателят не криче, че между 1978 и 1986 г. е изпозлвал коакин и е написал около 10 романа. Някои от най-известните от този период са "То", Тъмната кула", "Седмица за домашни любимци"/

Жан Пол Сартр

Той написва повечето си книги под влияението на различни вещества. Според Ани Коен Солал, която е написала биографията му, дневната "диета" на писателя е била" 2 кутии цигари, малко тютюн, 1/4 бутилка твърда течност, 200 мг. амфетамин, 15 гр. аспирин, кокаин.

Чарлз Дикенс

Дикенс живее във викторианската епоха, когато употребата на опиум е разпространена, достъпна и не е забранена от лекарите. Дикенс е бил пристрастен към наркотиците! 

Луис Карол

Той също е живял във викторианската епоха и е употрябвал лауданум ( опиум с алкохол). Много хора смятата, че "Алиса в страната на чудесата" е точно под влияние на лауданума. 

Чарлз Бодлер

От 1844 до 1848 той употребява хашиш и кокаин.

Михаил Булгаков

Великият писател е бил пристрастен от наркотиците, но твърди, че не е писал никой от романите си под влиянието им. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay