Силата на любовта, която е по-силна дори от смъртта!

Любовта е по-силна от всичко!

Силата на любовта, която е по-силна дори от смъртта!

Колко рано е твърде рано за брак? Колко родители биха позволили на непълнолетната си дъщеря да се омъжи за гаджето си, с което все още са ученици? А колко родители биха позволили същото нещо, ако приятелят на дъщеря им е болен и му остава седмица живот?

Ейми Кресуел и Омар Шайх изглеждат като типичната гимназиална двойка, но се изправят пред трагедия, която обърква всичките им планове за бъдещето. Но и двамата получават пълната подкрепа на родителите си през цялото време.

Омар е диагностициран с тежка форма на рак преди година. Оказва се, че има левкемия - рак на кръвта, който се разпространява много бързо, и води до фатални последици, ако не се лекува навреме.

Силата на любовта, която е по-силна дори от смъртта!

Омар  е в ремисия, когато се е запознава с Ейми и започват да се срещат. Но след известно време ракът се е завръща. Ейми споделя, че е била напълно съкрушена от диагнозата и всички са били в шок. Но тя не се разколебава нито за миг и никога не е съжалявала за решението си да остане с Омар. Искала е да бъде до него по време на всяка крачка от трудния път.

Докторите се надяват, че могат да го спасят, като намерят подходящ донор за операция, но смесеният произход на момчето ги затруднява. В крайна сметка открили подходящ човек, но Омар вече е твърде болен и се оказва, че няма как да издържи интервенцията.

Силата на любовта, която е по-силна дори от смъртта!

Остава му по-малко от седмица живот. След като разбира това, Омар веднага иска разрешение от родители на Ейми, за да може да се ожени за нея.

Те дават благословията си и организират събитието. Двойката разменя обети пред цялото семейство и всичките си приятели. Ейми разказва, че Омар сложил халката на пръста ѝ и казал, че би му се искало да имат повече време заедно. Ейми споделя, че и тя би искала да остареят заедно, но се радва, че въпреки всичко са успели да си създадат прекрасни общи спомени.

Силата на любовта, която е по-силна дори от смъртта!

Омар умира три дни след сватбата, държейки съпругата си за ръка.

Тази толкова тъжна, но и толкова истинска история доказва за пореден път колко е силен човешкият дух. Болката не подминава никого, дори и младите хора, които тепърва навлизат в живота и бъдещето би трябвало да е пред тях. Омар е човек, който никога няма да напусне спомените на близките си. А Ейми е момиче, което винаги ще бъде пример за сила и достойнство.

Ако искате да прочетете още истории за силни личности, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

4 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay