Италиански рай от Франсис Форд Копола

Режисьорът отвори свой хотел в италианския град Берналда

Невероятният хотел "Palazzo Margherita” ("palazzo” - дворец на италиански, бел.ред.) се намира в Берналда, малко градче в провинцията на южна Италия - Матера, и близо до Йонийско море. Въпреки историческата си стойност, местността е почти непозната за туристите.

Всъщност хотелът, който споменахме, е собственост на известния режисьор Франсис Форд Копола. Неговият дядо - Агостино Копола, е роден и израснал в Берналда. Ето защо, режисьорът решава през 2004 година да трансформира стар дворец в хотел, за да може да запознае туристите от цял свят с това райско кътче.

Той наема архитекта Жак Гранж, чиято задача е да реставрира сградата от 19-ти век и да създаде луксозен и удобен хотел, като запази автентичния италиански стил.

Интериорът определено е впечатляващ. Подовете са от мраморни плочки, а таваните са ръчно изрисувани в марокански и бароков стил. Самият Гранж е проектирал някои от мебелите и едни от най-красивите апартаменти в хотела.

Мястото разполага с девет стаи, като цената за двойните такива започва от 430 долара. Интересното е, че "Palazzo Margherita” разполага и с кино салон, като гостите могат да избират от 300 класически италиански филма. Всички селектирани от самия Копола.

Някои от удобствата, които се предлагат във всяка стая, са безплатен бар, HD 3D телевизор, Blu-Ray/DVD плейър, Интернет, продукти за баня. Други услуги на хотела - частен учител по йога или пилатес, масаж в стаята, както и обиколка на местността с колело. Също така, мястото разполага с басейн и тропическа градина.

Наистина пожелаваме на всички някога да прекарат своята почивка именно в този хотел. А негови снимки можете да разгледате в галерията ни.

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 26.06.2012|10:10
точно този стил много ми допада,а интериорът е чудесно направен!тънката граница между стил и кич много добре е улучена и крайният резултат е истински шедьовър!
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay