Свинско с левурда

Дивият чесън има заслуга за екзотичната нотка в ястието

Свинско с левурда

Пържените месца са един от най-вкусните варианти за вечеря на свещи и изобщо не се замисляме вредни ли са, или не. Вървят с бяло вино, по-конкретно – мускат. Приготвят се за секунди, а разбрахме и една тайна, която ще прибави екзотична нотка към класическия вкус. За приготвянето на месото ще използваме левурда – нещо между маруля и див чесън. Листата ѝ са страшно крехки, а ароматът на чесън подхожда чудесно на месното ядене.

Необходими продукти за 4 порции:

800 гр свинско месо

3 връзки листа от левурда

олио, червен пипер и сол на вкус

Начин на приготвяне:

Измийте месото и го нарежете на тънки ленти. Изплакнете листата левурда и ги нарежете на ивици с ширина 3 см. Загрейте олиото в тиган и запържете месото. Поръсете със сол и червен пипер, след прибавете левурдата, и оставете ястието да се задуши за около минута. Подходяща гарнитура за пърженото свинско е прясната салата, както и задушените зеленчуци. Специалистите препоръчват консумация с бяло вино от сорта мускат, но според нас каквото и вино да предпочетете, няма да сбъркате.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay