Пържените месца са един от най-вкусните варианти за вечеря на свещи и изобщо не се замисляме вредни ли са, или не. Вървят с бяло вино, по-конкретно – мускат. Приготвят се за секунди, а разбрахме и една тайна, която ще прибави екзотична нотка към класическия вкус. За приготвянето на месото ще използваме левурда – нещо между маруля и див чесън. Листата ѝ са страшно крехки, а ароматът на чесън подхожда чудесно на месното ядене.
Необходими продукти за 4 порции:
800 гр свинско месо
3 връзки листа от левурда
олио, червен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте месото и го нарежете на тънки ленти. Изплакнете листата левурда и ги нарежете на ивици с ширина 3 см. Загрейте олиото в тиган и запържете месото. Поръсете със сол и червен пипер, след прибавете левурдата, и оставете ястието да се задуши за около минута. Подходяща гарнитура за пърженото свинско е прясната салата, както и задушените зеленчуци. Специалистите препоръчват консумация с бяло вино от сорта мускат, но според нас каквото и вино да предпочетете, няма да сбъркате.
0 | 0 |