Патладжани с праз и маслини

Зеленчуков микс за последните дни от постите

Патладжани с праз и маслини

Остават още десет дни, докато приключат постите и отново включим месото в ежедневното си меню. Ето защо използваме по възможно най-добрия начин последните обеди, в които имаме оправдание да хапваме само и единствено зеленчуци.

Необходими продукти за 4 порции:
2 патладжана, нарязани на кубчета
50 мл зехтин
1 стрък праз, нарязан на кръгчета
1 резен целина, нарязан на малки кубчета
3 скилидки чесън, ситно нарязани
100 г орехови ядки
1 с. л. Зеленчуков бульон
100 г зелени маслини без костилки
100 г черни маслини без костилки
500 г домати, обелени и нарязани на кубчета или чери домати

Начин на приготвяне:
Патладжаните се поръсват със сол, заливат се с 2 ч. ч. вода и се оставят да постоят 10 мин. Измиват се обилно с вода и се подсушават.

В загретия зехтин се слагат празът, целината и чесънът и се разбъркват 3-4 мин. на умерен огън с 1 с. л. вода.

Добавят се ядките и се разбъркват още 2-3 мин. Слагат се патладжаните, поръсват се със зеленчуков бульон и се бъркат 4-5 мин. на силен огън.

Добавят се маслините и доматите. Ястието се сипва в топлоустойчив съд и се запича за 20 мин. във фурната на 180° С.

2 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



33
Не е посочен 11.04.2012|15:37
патладжани с доматен сос също е чудесна манджа
32
Не е посочен 06.04.2012|11:46
Много обичам такива ястия :)
31
Не е посочен 06.04.2012|11:32
Ох, колко вкусно изглеждааа :)
30
Не е посочен 06.04.2012|11:19
Много ми се прияде сега :п
29
Не е посочен 06.04.2012|11:09
ми недей да ги ядеш , тогава :)
28
Не е посочен 06.04.2012|11:02
потекоха ми лигите:)
27
Не е посочен 06.04.2012|11:00
не обичам патладжани ;)
26
Не е посочен 06.04.2012|10:56
трябва да има зеленчуци :)
25
Не е посочен 06.04.2012|10:48
много сложно ми се струва за приготвяне :)
24
Не е посочен 06.04.2012|10:41
трябва да се опитват нови неща :)
23
Не е посочен 06.04.2012|10:35
по принцип не ги обичам , но може да да вкусни така :)
22
Не е посочен 06.04.2012|09:49
21
Не е посочен 06.04.2012|09:32
обожавам патладжани!
20
Не е посочен 05.04.2012|17:12
хаха .... това е смешно
19
Не е посочен 05.04.2012|17:11
много вкусно ми изглеждаааа
18
Не е посочен 05.04.2012|16:52
Глад мори добитъка;)
17
Не е посочен 05.04.2012|16:48
Тежка храна си е, някои хора го избягват умишлено.
16
Не е посочен 05.04.2012|16:34
И на вид, и на вкус. ;)
15
Не е посочен 05.04.2012|16:25
Само дет още не му е сезона.
14
Не е посочен 05.04.2012|16:10
Много леко и лесно ястие с патладжан.
13
Не е посочен 05.04.2012|16:06
Малко може да има.
12
Не е посочен 05.04.2012|16:06
Направи и за нас.
11
Не е посочен 05.04.2012|16:06
И на мен ми хареса.
10
Не е посочен 05.04.2012|16:06
Това бих го изял още сега.
9
Не е посочен 05.04.2012|16:06
Много яко!
8
Не е посочен 05.04.2012|16:05
Вегетарианска пържола :).
7
Не е посочен 05.04.2012|15:32
Това ми звучи много апетитно :)
6
Не е посочен 05.04.2012|15:28
изглежда доста вкусно, ще ми се някой да ми направи.
5
Не е посочен 05.04.2012|15:27
Ще я пробвам тази рецепта!
4
Не е посочен 05.04.2012|15:06
Много яко!
3
Не е посочен 05.04.2012|14:47
Не ми звучи добре на мен, но аз мразя патладжани!
2
Не е посочен 05.04.2012|13:52
който пости да го яде,аз не, затова трябва да има месце
1
Не е посочен 05.04.2012|13:41
наблягайте на леките храни...такъв е сезона
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay