Пълнени печени патладжани

Може да си ги приготвите и по-рано, за всеки случай

Пълнени печени патладжани

Това предястие съчетава някои от най-типичните вкусове на Сицилия: каперси, патладжан, аншоа и моцарела или козе сирене Удобно е с това, че може да се приготви предварително, а "остатъците" са изключително вкусни и на следващия ден.

Необходими продукти за 4 порции:
2 средни патладжана
100 мл зехтин
2 топки моцарела
8 филенца аншоа, накъсани на малки парченца
2 с. л. каперси, нарязани
2 с. л. кедрови ядки
2 с. л. магданоз, нарязан на ситно
сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:
Патладжаните се нарязват на дълго на филии с дебелина 1 см заедно с кората или се срязват на половини и вътрешността им се нарязва на квадратчета с остър нож. Поръсват се обилно със сол и се оставят да престоят 20 мин.

Измиват се добре с вода, подсушават се, намазват се от всички страни със зехтин и се слагат да се изпекат във фурна, загрята до 200° С, върху хартия за печене за 14 мин. или докато се зачервят.

Върху всяко парче или половинка патладжан се слага по резенче моцарела, няколко парченца аншоа, каперси, кедрови ядки и магданоз. Малките парчета се завиват на стегнати рулца. Рулцата могат да се изпекат на барбекю или във фурната за 15-20 мин., докато моцарелата се разтопи. Половинките патладжани се запичат във фурната.

сп. Меню

6 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



20
Не е посочен 24.02.2012|12:18
на лято,може и да ги приготвя
19
Не е посочен 24.02.2012|11:46
Ще ги пробвам!
18
Не е посочен 24.02.2012|11:37
Доста мазничко звучи... и не много полезно, но пък обичам подобни комбинации :)
17
Не е посочен 24.02.2012|11:07
не ми допадна
16
Не е посочен 24.02.2012|10:06
нещо не съм очарована
15
Не е посочен 23.02.2012|16:51
и аз съмм много гладна :)
14
Не е посочен 23.02.2012|16:36
мале ,колко съм гладна :(
13
Не е посочен 23.02.2012|16:33
Това изглежда много яко и мисля да си го сготвя ;)
12
Не е посочен 23.02.2012|16:31
ей сега като напазаря ,ще си ги направя :)
11
Не е посочен 23.02.2012|16:27
ох ,много ще са вкусни :)
10
Не е посочен 23.02.2012|16:24
не обичам патладжани :)
9
Не е посочен 23.02.2012|16:21
Ще си направя този уикенд :) вкуснооо :)
8
Не е посочен 23.02.2012|16:20
Доста добра идея :)
7
Не е посочен 23.02.2012|16:05
мммм, изглежда толкова вкусно :)
6
Не е посочен 23.02.2012|15:18
То това е за ценители! Направи си шопска салата, аз така ще направя!
5
Не е посочен 23.02.2012|15:17
Много мразя патладжани, просто не мога, тази рецепта автоматично отпада!
4
Не е посочен 23.02.2012|14:49
Много вкусно ми изглежда, ще взема да направя нещо такова!
3
Не е посочен 23.02.2012|13:42
чудя се ако пропусна каперсите дали ще бъде голям пропуск?
2
Не е посочен 23.02.2012|13:26
скъпо,скъпо много скъпо.....
1
Не е посочен 23.02.2012|12:04
Много вкусно изглежда. Някой път ще направя такова, за да изненадам любимите хора.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay