Всеки велик пекар, сладкар или готвач е тръгнал от някъде. Никой не се е родил научен. Ако сте нови в сладкарската дейност и все още нещата не ви се получават особено добре, ние сме приготвили за вас 10 съвета, които ще ви направят истински професионалисти. Вижте кои са те:
-
Прочетете рецептата внимателно
Прочетете цялата рецепта много внимателно. При печенето на хляб или сладкиши всичко трябва да е много точно. Така че прочетете рецептата много внимателно и то няколко пъти, за да сте сигурни, че няма да пропуснете нещо.
-
Пригответе всички продукти и готварски инструменти
Първата ви работа трябва да е да извадите всичко необходимо и да направите проверка дали имате всичко нужно. Няма нищо по-лошо от това да установите, че нещо ви липсва по средата на готвенето.
-
Извадете маслото и яйцата по-рано от хладилника
Доста често е рецептите пише, тези 2 съставки да бъдат със стайна температура. Извадете ги от хладилника няколко часа по-рано. Ако сте забравили да направите това нещо, можете да настържете маслото и то ще се стопли много по-бързо.
-
Подгответе тава и хартия за печене
Сложете мазнина или хартия за печене в тавата. Това ще предотврати залепване, загаряне а и почистването на тавата след това ще е много по-лесно.
-
Загрейте фурната
Повечето рецепти казват "да се пече на предварително загрята фурна". Изградете си това като навик- да включвате фурната, преди да започнете да приготвяте сладкиша.
-
Използвайте мензура
Има различни мерителни съдове за течности, за брашно, за захар и т.н. Освен ако в рецептата не пише да използвате една и съща, използвайте различна за всяка съставка.
-
Пресейте брашното
Може да е малко досадна работа, но така ще избегнете бучките в сладкиша.
-
Счупете яйцата в отделна купа
Не е добра идея да чупите яйцата направо върху сместа, тъй като има огромна вероятност да има развалено яйце или да изпуснете черупка.
-
Смесвайте съставките в последователността, в която пише в рецептата
Повечето хора смесват всички съставки наведнъж, но не е правилно. Прибавяйте продуктите по начина, по който е описано в рецептата.
-
Използвайте таймер
Първото нещо, което трябва да направите, след като сложите сладкиша във фурната, е да настроите таймера. Има вероятност да забравите, че сте сложили нещо във фурната и то да изгори. Все пак никой не иска трудът му да отиде на вятъра.
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
9 | 1 |