6 храни, които ви състаряват

Храната, която приемате се отразява на кожата ви.

6 храни, които ви състаряват

Има храни, които ви карат да изглеждате по-стара. Солта, подправкте, препечената храна и други могат да повлияят на външния ви вид. За щастие, има начин да продължавате да ядете тези неща, но да не ви се отразяват зле на кожата.

1. Сол- Солта предизвиква жажда и вие пиете много вода. А от водата се подувате. Използвайте лосион за тяло, който съдържа кофеин. 

2. Енергийни напитки- Нарушава емайла на зъбите и те по-лесно се оцветяват. Преминете към пиенето на вода или пийте от сламка. 

3. Пикантна храна- Пикантната храна е неблагоприятна за по-чувствителната кожа. При жените в менопауза, приемането на пикантна храна води до разширяване на кръвоносните съдове и до сбръчкване на кожата. 

4. Прегорялата храна- Съдържа вещвства, които разграждат колагена. Следващият път премахнете прегорелите части. 

5. Черен чай- Високото съдържание на танин може да оцвети зъбите ви. Затова слагайте мляко в чая си. Казеинът, който се съдържа в млякото, пречи на оцветяването на зъбите. 

6. Алкохол- Токсините се натрупват в черния дроб и предизвикват кожни проблеми като акне и бръчки. Плюс това се отразява на съня. Лошият сън води до пигментация на кожата и поява на бръчки. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

3 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay