Това ястие е много вкусно, но тъй като се пече доста време не е много подходящо за делничните дни. Запазете рецептата за уикенда, за да се насладите максимално както на приготвянето, така и на хапването на това свинско.
Можете да сервирате това ястие с гарнитура от свежа салата. Ето как да го приготвите:
Необходими продукти:
8 скилидки чесън
2 с.л. риган
1 с.л. семена от копър
сол и черен пипер
800-900 грама свинска плешка
6 чушки
2 глави лук
2 с.л. зехтин
1 с.л. винен оцет
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса.
Комбинирайте накълцания чесън, ригана, семената от копър, 1 ч.л. сол и 1/2 ч.л. черен пипер.
Измийте и подсушете месото.
Сложете го в тава и го натрийте отвсякъде с готовата смес.
Запечете за около 20 минути, след което намалете фурната на 150 градуса и печете още 1 час.
Измийте и нарежете лука и чушките. Наредете ги около месото и поръсете с малко сол и черен пипер.
Печете, докато зеленчуците омекнат и месото се сготви, още около час и половина.
Оставете месото да си почине около 10-15 минути преди сервиране.
Поръсете с оцета и сервирайте.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |