Бавно печено свинско с чушки

Бавно печено свинско с чушки

Това ястие е много вкусно, но тъй като се пече доста време не е много подходящо за делничните дни. Запазете рецептата за уикенда, за да се насладите максимално както на приготвянето, така и на хапването на това свинско. 

Можете да сервирате това ястие с гарнитура от свежа салата. Ето как да го приготвите:

Необходими продукти:

8 скилидки чесън

2 с.л. риган

1 с.л. семена от копър

сол и черен пипер

800-900 грама свинска плешка

6 чушки

2 глави лук 

2 с.л. зехтин

1 с.л. винен оцет

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса. 

Комбинирайте накълцания чесън, ригана, семената от копър, 1 ч.л. сол и 1/2 ч.л. черен пипер.

Измийте и подсушете месото. 

Сложете го в тава и го натрийте отвсякъде с готовата смес. 

Запечете за около 20 минути, след което намалете фурната на 150 градуса и печете още 1 час. 

Измийте и нарежете лука и чушките. Наредете ги около месото и поръсете с малко сол и черен пипер. 

Печете, докато зеленчуците омекнат и месото се сготви, още около час и половина. 

Оставете месото да си почине около 10-15 минути преди сервиране. 

Поръсете с оцета и сервирайте. 

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay