Веган инфлуенсърка почина от глад и изтощение

Веган инфлуенсърка почина от глад и изтощение
Instagram

Веган инфлуенсър почина от глад и изтощение след плодова диета. До смъртта се е стигнали, след като дамата и консумирала само сурови екзотични плодове.

През последните пет години Жана Самсонова живееше в Югоизточна Азия, поодържайки изцяло сурова веганска диета, състояща се от "плодове, кълнове от слънчогледови семки, плодови смутита и сокове".

Нейни приятели казват, че хранителните ѝ навици са станали тревожно ограничаващи през последните няколко месеца от живота ѝ и тя почива на 21 юли от инфекция, подобна на холера, изострена от изтощението на тялото от веганска диета, според майка ѝ Вера Самсонова.

"Виждам как тялото и умът ми се трансформират всеки ден. Обичам новото си аз и никога не преминавам към навиците, които използвах преди. Ям проста храна, въпреки че имам голям опит като готвач на суровоядство. Обичам да създавам собствени рецепти и да вдъхновявам хората да се хранят по-здравословно.", споделяше инфлуенсърката приживе.

Въпреки потенциалните недостатъци на диетата на Самсонова, много от нейните предани последователи отказаха да повярват, че изборът ѝ на хранене е довел до смъртта ѝ, вместо това твърдяха, че е била убита от химикали в плодовете, които яде. Официалната причина за смъртта на Жана все още не е установена, тъй като семейството ѝ се опитва да върне тялото й обратно в Русия.

Диетата със сурова храна може да има множество ползи за здравето, включително сваляне на килограми, подобрено сърдечно здраве и по-нисък риск от диабет – ако се яде в балансирана диета, но има и недостатъци, особено ако се храните единствено по този начин.

Те включват дефицит на калций и витамин D, които са необходими за здравина на костите. Това може да доведе до рязко спадане на нивата на B12, което може да доведе до анемия, увреждане на нервната система, безплодие и донякъде парадоксално, сърдечни заболявания. Проучване, публикувано по-рано този месец в Journal of Nutrition, установи, че 100 процента от участниците на сурова веганска диета приемат по-малко от препоръчителните 2,4 mcg витамин B12 на ден.

0 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay