Рецептата, която Ще Ви представим, е много лесна, но същевременно по-разчупена, интересна и страшно вкусна.
Необходимите продукти за нея са: 4 патладжана, 1 глава лук, босилек, 2 скилидки чесън, 1 с. л. зехтин, сокът на 2 лимона, винен оцет, сол, черен пипер. За аранжировката ще са нужни няколко филийки, нарязан на тънко и препечен хляб.
Да пристъпим към приготвянето. Затоплете фурната на 240 градуса. Обелете патладжаните и ги разрежете на две по средата. Сложете ги върху хартия за печене и ги поставете за 10 минути във фурната.
След като ги извадите от фурната, ги слагате в купа, добавяте зехтин и лимоновия сок и бъркате без да спирате. След това сложете обеления и нарязан лук и чесън. Сложете накрая и босилека, солта, черния пипер и оцета. Разбъркайте още веднъж много добре, докато се получи хомогенна смес.
След това я сложете за 2-3 часа да стегне в хладилника. И ето, нашият хайвер е готов! Сложете няколко препечени филийки около него и идилията е пълна!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |