Хайвер от патладжан

Вкусна и лесна рецепта

Хайвер от патладжан

Рецептата, която Ще Ви представим, е много лесна, но същевременно по-разчупена, интересна и страшно вкусна.

Необходимите продукти за нея са: 4 патладжана, 1 глава лук, босилек, 2 скилидки чесън, 1 с. л. зехтин, сокът на 2 лимона, винен оцет, сол, черен пипер. За аранжировката ще са нужни няколко филийки, нарязан на тънко и препечен хляб.

Да пристъпим към приготвянето. Затоплете фурната на 240 градуса. Обелете патладжаните и ги разрежете на две по средата. Сложете ги върху хартия за печене и ги поставете за 10 минути във фурната. 

След като ги извадите от фурната, ги слагате в купа, добавяте зехтин и лимоновия сок и бъркате без да спирате. След това сложете обеления и нарязан лук и чесън. Сложете накрая и босилека, солта, черния пипер и оцета. Разбъркайте още веднъж много добре, докато се получи хомогенна смес. 

След това я сложете за 2-3 часа да стегне в хладилника. И ето, нашият хайвер е готов! Сложете няколко препечени филийки около него и идилията е пълна!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay